11,976
 • TOP 10 GROOTSTE CRIMINELEN TER WERELD

  4,157 views 9 months ago
  Abonneer nu ↪ http://goo.gl/jPf0ml

  Grootste criminelen ter wereld, top 10 met Pablo Escobar op één.

  De grootste criminelen ter wereld, de top 10

  10. Frank Lucas: $52 miljoen

  Lucas is een voormalig drugsdealer en was een tijd lang de baas in de georganiseerde misdaad in Harlem (New York) van 1969-1975. Hij is vooral bekend geworden door het uitschakelen van tussenpersonen in de drugshandel door het rechtstreeks inkopen van de heroïne bij de bron in de Gouden Driehoek. Frank Lucas is daarnaast bij een groot publiek bekend vanwege de smokkel van heroïne in doodskisten van Amerikaanse militairen. In 1975 werd hij opgepakt en in 1976 veroordeeld tot 70 jaar gevangenisstraf, waarvan hij er vijf uitzat.

  9. Jose Figueroa Agosto: $100 miljoen

  Geen kleine jongen wen wist jarenlang de politie te ontlopen en werd in 2010 uiteindelijk gepakt. Deze ‘Pablo Escobar van de Cariben’ ontsnapte in 1999 uit in gevangenis in Puerto Rico, waar hij slechts vier jaar van een celstraf van 209 jaar had uitgezeten.


  8. Joseph Kennedy: $300 miljoen

  De vraag is of de vader van president John F. Kennedy hier moet staan. Het antwoord is: ja! Hij begon als kroegbaas, was actief met alcohol tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Meneer heeft fortuinen verdiend door de aandelencrisis en was goede maatjes met diverse maffia-kopstukken.


  7. Meyer Lansky: $600 miljoen

  Hij is één van de grondleggers dan wel “de voornaamste architect van de Amerikaanse georganiseerde misdaad”. Samen met zijn vriendje Lucky Luciano transformeerde Lansky in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw de rivaliserende straatbendes en de multi-etnische clans (waaronder de traditionele maffia) in een nationaal misdaadnetwerk waarin het economisch nut moest prevaleren boven onderlinge verschillen. Zijn bijnaam: “Mob’s Accountant”.


  6. Al Capone: $1.3 miljard

  Capone is één van de meest beroemde gangsters. Tijdens de jaren ’20 van de vorige eeuw werd regelmatig geprobeerd om Capone te vermoorden en dit mislukte altijd. Dit kwam omdat Capone in gepantserde auto’s rondreed, altijd lijfwachten bij zich had en bovendien kon vertrouwen op een leger van informanten. Ook was nooit precies bekend, waar ‘Scarface’ Capone op een bepaald moment verbleef en hij kon zomaar met zijn gezelschap enkele weken de stad uit zijn naar één van zijn huizen in andere staten.

  5. Griselda Blanco: $2 miljard

  Deze Colombiaanse dame was in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw pionier op het gebied van de georganiseerde cocaïnesmokkel naar de VS en ze werd de “Koningin van de Cocaïne”. Ze werd in 1985 in de Verenigde Staten gearresteerd en kreeg daar 20 jaar cel wegens drugssmokkel en -handel. Ze ontsnapte maar net aan de doodstraf toen eind jaren ’90 aanklagers een zaak tegen haar wegens drie moorden verknoeiden.

  4. Carlos Lehder: $2.7 miljard

  Lehder is medeoprichter van het roemruchte Medellinkartel en een belangrijke schakel daarin. Hij kocht het eiland Norman’s Cay, wat ligt in het zuiden van de Bahama’s, op ongeveer 350 km van de kust van Florida en kon daardoor uitgroeien tot de belangrijkste schakel in de cocaïne-transport. Hij is het enige lid van het Medelli­nkartel dat ooit is uitgeleverd aan en terechtgesteld in de Verenigde Staten.

  3. Joaquin Guzman Loera: $5 miljard

  Joaquín Guzman Loera, ook bekend als ‘El Chapo’ is een Mexicaans drugsbaron en geldt als hoofd van het Sinaloakartel ofwel de Confederatie, en was Mexico’s meest gezochte crimineel. In 1991 werd El Chapo gearresteerd, maar hij betaalde $50.000 aan een politiecommissaris en wist hij vrij te komen. Hij heeft ook eens een politie-officier in Jalisco $1 miljoen en vijf auto’s geschonken in ruil voor het ongehinderd landen van een aantal met drugs volgeladen vliegtuigen.


  2. Amado Carrillo Fuentes: $25 miljard

  Carillo Fuentes was koning van de narcoticacorruptie in Mexico. Deze leider van het drugskartel van Juárez, stierf in de ochtend van 4 juli in een ziekenhuis in Mexico-Stad. Hij overleed tijdens een operatie voor plastische chirurgie om onherkenbaar te worden. Met vliegtuigen van het type Boeing 727, DC-6 en DC-9 vervoerde hij vanaf het eind van de jaren tachtig wekelijks op honderden kilo´s cocaïne, heroïne en andere drugs van Colombia naar Noord-Mexico, van waaruit het met vrachtauto’s richting VS ging.


  1. Pablo Escobar: $30 miljard

  Grootste cocaïnebaronnen ter wereld, Pablo Escobar
  Pablo Emilio Escobar Gaviria was de beruchtste Colombiaanse drugsbaron die een van de rijkste mensen ter wereld werd door zijn wereldwijde handel in cocaï ne. Op zijn toppunt verdiende hij ongeveer 1 miljoen dollar per dag. Hij kocht vele overheidsdienaren om onder het motto “plata o plomo“; Spaans voor zilver of lood, hetgeen zou betekenen “geld of een kogel”. De schatting is dat Escobar direct verantwoordelijk was voor 8.000 moorden.

  Veel kijk plezier en wil je altijd op de hoogte blijven kan je even ABONNEREN! Show less
  Read more
 • Bekende Moordzaken Play all

  Verzameling documentaires over bekende en minder bekende moordzaken.
  This item has been hidden
 • Best Of Peter R. De Vries

  Best Of Peter R. De Vries afleveringen.
  This item has been hidden
 • MOCRO MAFFIA Play all

  MOCRO MAFFIA vertelt het inside-verhaal over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen. Een verhaal over geld, ambitie, hoogmoed en verraad.
  This item has been hidden
 • Criminaliteit Nederland Play all

  Verzameling van schokkende zaken en moorden.
  This item has been hidden
 • Peter R. de Vries - ALLE AFLEVERINGEN

  Peter R. de Vries - ALLE AFLEVERINGEN
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...