33
 • Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat?

  435 views 9 months ago
  Maak een track geïnspireerd op kunst en win geldprijs van €1000, een videoclip, een optreden in een toonaangevend museum én in poppodium Paradiso.

  Check http://www.artrocks.nl voor meer info en de tracks die Blaudzun en Yung Nnelg hebben gemaakt.

  De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van 1 van de 7 topmusea Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Drents Museum, Centraal Museum, Bonnefantenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en Kröller-Müller Museum. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren.

  Elke editie zijn er twee bekende muzikanten die als ambassadeurs van Art Rocks ook een soundtrack maken en masterclasses songwriting geven in het museum. Dit jaar zijn dat Blaudzun en Yung Nnelg.

  Art Rocks is een initiatief van stichting Art Match. In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks. Art Rocks 2018 wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, ABN AMRO Cultuurfonds en Tentoo.

  Video gemaakt door Dirk de Graaff - VersTV Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...