20
„Безомразно" е информативно -- едукативна веб страница создадена од Македонскиот институт за медиуми со поддршка од Британската амбасада,...
„Безомразно" е информативно -- едукативна веб страница создадена од Македонскиот институт за медиуми со поддршка од Британската амбасада, чијашто главна цел е да ги информира граѓаните на Македонија за повеќе аспекти поврзани со говорот на омраза, и да го подигне нивото на знаење и разбирање помеѓу младите, јавните личности и медиумите за неговите ефекти во јавниот дискурс.

„Безомразно" ќе промовира нови и позитивни вредности во јавната комуникација и ќе настојува да влијае на подигањето на свесноста и разбирањето меѓу граѓаните за последиците од употребата на говорот на омраза, преку различни информативни, креативни и иновативни содржини и алатки. 

http://bezomrazno.mk/about/
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...