5,989
 • ЈУНАЧКО КОЛЕНО - 1 ЕПИЗОДА

  23,651 views 5 years ago
  Јуначко колено е Македонска телевизиска серија снимена во 1983 година од страна на Македонската телевизија. Серијата е посветена на детството на Македонскиот револуционер и војвода Никола Карев, како и одбележување 80 години од илинденското востание на Македонскиот народ во Крушево.
  Автор на серијата е Славко Димовски, а режисерската палка е на Благоја Андреев. Главните улоги во серијата му се доделени на
  Душко Јовановиќ - Никола Карев.
  Ацо Јовановски - Јанаки Карев.
  Милица Стојанова - Марија Карева
  Ацо Ѓорчев - Ѓузбашијата.
  Илија Милчин - Кајмакамот.
  Ненад Стојановски - Учителот.
  Данчо Чевревски - Нуне.
  Џемаил Максут - Али Саит ефенди.
  Ѓорѓи Колозов - Исмаил Чакре.

  Во останатите улоги се појавуваат

  Гоце Тодоровски, Ѓорѓи Тодоровски, Крсте Јовановски, Горан Илиќ, Димитар Гешовски, Филимен Џинај, Љубиша Петрушевски, Кирил Псалтиров, Гоце Влахов, Тодор Николовски, Вукан Диневски, Илко Стефановски, Шенка Колозова, Благоја Стефановски, Илија Струмениковски, Благоја Иваноски. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...