33
Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) biedt al 50 jaar de gelegenheid aan jonge getalenteerde musici om in een symfonieorkest te spelen. Toe...
Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) biedt al 50 jaar de gelegenheid aan jonge getalenteerde musici om in een symfonieorkest te spelen. Toen het orkest in 1962 door 12 kinderen van de Amersfoortse muziekschool werd opgericht, hadden zij natuurlijk nooit kunnen dromen dat het AJO uiteindelijk uit zou groeien tot een van de betere (en een van de leukste!) jeugdorkesten van Nederland. Het orkest bestaat momenteel in volledige bezetting uit ruim 60 jonge musici in de leeftijd van 14 tot 24 jaar. 

In 2009 hebben wij het concours voor Jeugd Symfonie Orkesten gewonnen en mochten wij ons twee jaar lang het beste jeugd symfonie orkest van Nederland noemen.

In februari 2011 hebben wij bewezen deze titel echt te verdienen, door voor de tweede keer de titel Beste Jeugd Symfonie Orkest van Nederland te verwerven in een spannende finale in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam.
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...