Sanna Nilsson Dressyr
869
 • Sparven - Mot alla odds! [Från vanvård till stjärna]

  73,279 views 5 years ago
  Ecairaz "Sparven"
  2009
  e. Arezzo VDL, ue. Cupido Flamingo Z

  Det här är vår solskenshistoria, om vår lilla häst som tagit sig djupt in i våra hjärtan.
  I början av juli år 2012 hittade jag av en slump en hästannons på internet som fångade min uppmärksamhet. Det var ett fint toppstammat hoppsto nyligen importerat från Holland till ett mycket lågt pris. Hästen fanns i Markaryd och eftersom att jag var väldigt nyfiken om vad det var för häst och varför den såldes så billigt bestämdes det att vi påväg hem från EM, i slutet av juli skulle stanna till och titta på henne då vi ändå passerade. Jag måste säga att det var tur att vi gjorde det!
  Hästen var så mager och nertagen att det vände sig i magen på oss. Det var som en mardröm att se att ett stackars oskyldigt djur behandlas på ett sådant sätt!
  Eftersom hon var så illa däran så kunde hon omöjligt köpas in i vårt företag som en "investering", anblicken av henne gav en tveksamhet om hon ens skulle överleva resan hem. Men vi hade inte hjärta att lämna henne där hon var, så jag och min bästa vän Rebecca, beslutade oss snabbt för att skrapa ihop våra besparingar och köpa loss henne.

  Väl hemma, kom vår veterinär Lennart Rådeberg ut och undersökte henne, hon var långt ifrån frisk på grund utav hur extremt undernärd hon var, han uttalade sig om att hon inte skulle överlevt många dagar till om vi inte hittat henne. Rådberg konstaterade även att någon människa raspat sönder precis hela munnen på vår stackars häst (vi fick senare veta att denna människa troligtvis är densamma som den "veterinär" som skrivit under en godkänd veterinärbesiktning en vecka innan vi hittade henne - detta utan att finnas registrerad som licensierad veterinär när vi kollade upp det). Faktummet att Sparvens mun var så förstörd gjorde det ännu svårare för henne att få i sig någon mat, även när det äntligen erbjöds!
  Sparven har alltså under sin månad i Sverige, troligen inte fått varken mat eller vatten, lägg sedan på att människan som behandlat henne på det sättet även har skadat hela hennes mun - vilket kom att påverka henne mycket i några månader, samt innebar speciellt foder som hon fick suga i sig och detta har även betytt många besök hos tandläkaren i efterhand för att få det helt återställt.


  Nu, två år senare, är Sparven inriden, tränad och tävlad. Hon har visat att hon är en häst att räkna med i de stora sammanhangen, genom att bland annat vinna "Gothenburg youngster tour" för 5-åringar!! I mycket hård konkurrens var hon och Rebecca ensamt felfritt ekipage efter tre dagars tävlande och vann hela 15.000 kr!
  Sparven är även kvalad och kommer delta i Folksam Scandinavian Open på Falsterbo Horse Show i år!


  Vi är extremt stolta över år fantastiska häst som visat en otolig kämparglöd när hon tagit sig från vanvård till stjärna!


  Följ Sparvens resa på min bogg, http://www.blogg.sannanilss...


  /Sanna Nilsson Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...