405
 • Cititorii canalului poetry.channel10 la sediul ziarului Curierul de Râmnic

  183 views 1 month ago
  Channel10-Poezie
  Când am sosit la Râmnic, acum câteva luni, i-am întâlnit.

  Prima dată, pe Cătălin Statie, fostul meu coleg de liceu, din celebra clasă a profesorului Avramescu, vâlcenii știu ce spun. Apoi, pe Gabi Stoica, prietenul lui Cătălin. Ce făceau ei, oameni serioși, trecuți prin furtunile ANAF-ului si ale Justiției române ( în mod nedrept, sunt sigur), cu ce se ocupau ei? Care a fost răzbunarea lor față de nedreptățile, multe și dureroase, la care au fost supuși? Au făcut, cruciți-vă, două situri de poezie, poetry channel 10 si poetry channel 11. Unde citesc poezii oameni absolut obișnuiți, din poeți români, în limba română, cu toată expresivitatea lor involuntară (după conceptul critic, care îi aparține eminentului critic, tot vâlcean, Eugen Negrici.)

  Ei bine, această splendidă frumusețe morală a lor, a fost picătura care a decis întoarcerea mea în România. A fost exemplul care m-a decis să revin la Râmnic, să încerc să mai fac fac gazetărie, într-un nou proiect, să-mi ajut comunitatea și țara, care suferă, încă, enorm, care pare tetanizată.

  Zic și eu ( iertată, fie-mi parafrazarea): am plecat dintr-un Râmnic bolnav, cu oameni bogați și ticăloși și am revenit tot în Râmnic, unde i-am regăsit pe clienții mei și mai bogați și- dacă-mi permiteți-și mai ticăloși. Eternizați. Astăzi, ticăloșia nu mă mai interesează, e treaba instituțiilor statului și a comunității. Sunt atâtea lucruri frumoase, în lume! Chiar și în lumea noastră, a vâlcenilor...

  Cătălin și Gabi au lupta lor, cu ticăloșii. Prin poezie.

  Sâmbătă, canalele lor au împlinit un an. Le-am găzduit întâlnirea cu aceia care au citit poezie pe canale. Am fost uimit, emoționat și fericit alături de ei.

  Vă invit să vedeți ce s-a întâmplat la redacția ziarului Curierul de Râmnic, să ignorați lipsa spectacolului pregătit și să vă concentrați doar pe expresivitatea lor simplă, nefardată, de vâlceni și, mai presus de orice, de oameni adevărați.

  Ca și prietenii lor minunați, care au venit din toată țara.

  Silviu Popescu Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...