YouTube home #YouTubeRewind
Upload
1,665
 • Eye Tracking för självkörande bilar med Smart Eye #hemmahos

  4,026 views 1 month ago
  Smart Eye, som är aktuell med en notering på First North, har utvecklat ett system för Eye Tracking. Det är en teknik som med hjälp av kameror och avancerad mjukvara kan läsa av en persons ögonrörelser och på så sätt avgöra exakt var personen tittar. Eye Tracking har många olika tillämpningsområden för alltifrån forskning till hjälpmedel för funktionsnedsatta.

  Bolaget har tidigt valt att särskilt inrikta sig på fordonsbranschen och utvecklingen av allt mer självkörande bilar. Nyare bilmodeller har idag ofta partiell självkörning men med ett behov av att föraren hela tiden övervakar systemet och har uppmärksamheten på vägen. Det ställer krav på att hela tiden kontrolla att föraren behåller fokus på vägen även när bilen kör själv. Det är där som Smart Eye kommer in med sin teknik som möjliggör en sådan kontroll. Genom att kontrollera om föraren är trött, vaken, ouppmärksam kan systemet avgöra om kontrollen av fordonet kan lämnas tillbaka till föraren. Utöver satsningen på fordonsindustrin har man en satsning på att sälja Eye Tracking-system för forskningssyften. Det kan vara allt från att utforma bättre produkter inom flygindustrin till medicinsk forskning.

  I en intervju med Finwire.tv så berättar vd Martin Krantz och CFO Ulrika Drotz Molin om tekniken, försäljningsprocessen och bolagets planer famåt.

  Disclaimer:
  Inga personer i produktionsteamet ägde aktier i bolaget vid inspelningstillfället. Se fullständig handelspolicy: http://finwiremedia.se/disc... Show less
  Read more
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...