Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Dierenpark Emmen verhuist in 2014

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like DvhN's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike DvhN's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add DvhN's video to your playlist.

Uploaded on Jan 22, 2008

Het Dierenpark Emmen verhuist uiterlijk in 2014 in zijn geheel naar de Noordbargeres. Op die locatie, net buiten het Emmer stadshart, wil het park tussen de 150 en 200 miljoen euro investeren in een compleet nieuwe dierentuin.

Het nieuwe dierenpark beslaat ruim 27 hectare. Ter vergelijking: het huidige park in het centrum is 11 hectare groot. In het nieuwe park is ook een nieuw theater opgenomen, dat in een opvallend vormgegeven entreegebouw wordt geïntegreerd.

Vanuit de centrale ontmoetingsruimte kunnen bezoekers zes verschillende 'werelden' betreden, zoals de wereld van het water, de wereld van de hete droogte en de wereld van de ijzige kou. In elke 'wereld' zijn dieren te vinden die passen in die sfeer. De kans is groot dat leeuwen en ijsberen in het park terugkeren. Mogelijk maken dolfijnen er hun debuut.

Bezoekers kunnen lopend door het park heen, maar gezien de grote afstanden zijn er ook boten, kabelliften en een trein beschikbaar. De dierentuin, die nu al voor een klein deel op de es is gevestigd, moet aanmerkelijk meer entertainment gaan bieden dan het huidige park. "Mensen willen tegenwoordig niet alleen iets zien of leren, maar vooral ook iets beleven", vertelt directeur Henk Hiddingh.

De mix van natuur en cultuur is straks door heel het park te vinden. Niet alleen krijgt het theater volop 'dierentuinelementen', ook komen er op verscheidene plekken in het park faciliteiten voor voorstellingen.

Momenteel telt het park 190 fulltime banen. Als de plannen doorgaan, houdt Hiddingh er rekening mee dat dit aantal verdubbelt.

Het komende jaar wordt verder onderzocht of de plannen technisch haalbaar zijn en of de financiering kan worden rondgebreid. Eind volgend jaar wordt de knoop definitief doorgehakt.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

The interactive transcript could not be loaded.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to