Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Aurelia-Festina Lente

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like MusicIdea's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike MusicIdea's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add MusicIdea's video to your playlist.

Uploaded on Oct 11, 2007

Noch jazz, noch wereldmuziek, noch klassieke muziek... waar toch, kwelduiveltje, zouden we Aurélia kunnen plaatsen ? In een muzikaal niemandsland. Een soort terra incognita. Het einde van een stuk niet-geklasseerd geluidslandschap. Een akoestisch trio, een soloviool , een coctail van percussie, een stem speels of kristalhelder... Deze muziek neemt je letterlijk mee, soms sensueel en gevoelig, soms complex maar toegankelijk, dan weer burlesque en stekend, wild en streng. Een spaanse herberg ? Een onwaarschijnlijke melting pot ? Niets van dit alles.
« Festina Lente » heeft een eigen identeit, een eigen heldere lijn. Die, als je erover nadenkt, eigenlijk niet zo ver van onze belgitude ligt. Misschien is het de confrontatie van een violiste uit de condroz, een gitarist uit Gent en een percussionist uit de Gaume ? Dat kruispunt van verschillende invloeden ? Die plek van spot, surrealisme en ontstuimigheid ? Aan u om erachter te komen.

Aurélia wordt gevoed door psychische krachten : het automatische schrijven, dromend en onbewust. Hun composities zijn voorzien van die typische belgische sonoriteiten : woede, sensualiteit, verfijning, sarcasme, prikkelende nieuwsgierigheid... « Festina Lente » is niet rechtlijnig, voorspelbaar, geformateerd. Deze plaat neemt je niet bij de hand ; ieder voor zich moet de weg vinden tussen de melancholie van de altviool, de schizofrenie van stemmen die schommelen tussen Arno en een kastraat, Tom Waits en een sopranist of de waanzin van metalen percussie, opgejaagd, bijeengesprokkeld of ingehouden. Men bevindt zich beurtelings in een film van Fellini, een vlasveld, een graffiti steegje, een engels salon. Een reis zonder einde...

Van de titeltrack « Festina Lente » (elegantie en zachte tristesse) tot « la descente » (poezie en exaltatie) via « le grenier » (het innerlijke leven van een zolderkamer/vrouwenziel)... je gaat van verrassingen naar ontdekkingen. Eén ding is klaar : deze muziek is niet hermetisch, maar ook niet zuiver recreatief. Elle touche aux sens et fait littéralement sens. Dit is haar rijkdom, haar gratie en haar kracht .

Aurélia - musici en instrumenten:

Aurélie Dorzée: viool, altviool, zang,... en composities
Tom Theuns: gitaar, zang, harmonium, ... en composities
Stephan Pougin: percussie

  • Category

  • License

    Standard YouTube License

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to