Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Olifantentraining in DierenPark Amersfoort

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like DierenPark Amersfoort's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike DierenPark Amersfoort's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add DierenPark Amersfoort's video to your playlist.

Uploaded on Nov 15, 2011

Targettraining bij de olifanten

Elke ochtend, voordat de olifanten naar buiten gaan, trainen de verzorgers met ze. Sinds een aantal jaren werken we in het DierenPark met 'protected contact', wat betekent dat elk direct contact met de olifanten plaatsvindt vanachter de hekwerken. Een belangrijke reden voor deze manier van werken is de veiligheid. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de olifanten zich op een zo natuurlijk mogelijke manier blijven gedragen. Er blijft letterlijk een afstand bestaan tussen mens en dier.

Doordat de verzorgers niet meer bij de olifanten in het verblijf komen, is het belangrijk dat er vanachter de hekken gecontroleerd kan worden op de belangrijkste gezondheidspunten (oren, ogen, mond) en dat de voeten en nagels verzorgd kunnen worden. De voetzolen van een olifant zijn namelijk heel gevoelig en de nagels groeien snel. Om deze handelingen uit te kunnen voeren wordt targettraining toegepast. De olifant hoort een fluit, vertoont (na veel oefenen) het gewenste gedrag en wordt daarna beloond met iets lekkers. Zo weet hij dat hij de juiste handeling heeft uitgevoerd en wordt hij gestimuleerd om dit de volgende keer weer te herhalen. In bijgaand filmpje kun je zien hoe dit in zijn werk gaat...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to