Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

OPEL MANIFESTATIE

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like ABVVmetaalVlaanderen's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike ABVVmetaalVlaanderen's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add ABVVmetaalVlaanderen's video to your playlist.

Uploaded on Feb 4, 2010

Solidariteit met de werknemers van GM Antwerpen
http://www.solidairmetopelantwerpen.be

Met ontstemming en afschuw namen wij kennis van de intentie tot herstructurering en sluiting vanwege de directie van GM.
Deze aankondiging vormt een bedreiging voor de tewerkstelling van 2.600 directe medewerkers en duizenden werknemers van de toeleveranciers van Opel Antwerpen.
Wij zien minstens nog 2 ijzers die we in het vuur hebben om de confrontatie aan te gaan.

Geen subsidies of staatssteun voor de aanleg van een sociaal kerkhof!!! Het is onaanvaardbaar dat lidstaten van de EU staatssteun verlenen aan een bedrijf dat in een andere lidstaat vestigingen sluit.
EUROPESE SOLIDARITEIT!!!: een grensoverschrijdende syndicale strijd ter ondersteuning van de eerder geformuleerde eisen: geen fabriekssluitingen en geen gedwongen afdankingen.
De vakbondsvertegenwoordigers en werknemers van alle vestigingen moeten beseffen dat dit een eenmalige kans is die veel verder reikt dan het voortbestaan van de vestiging in Antwerpen.

Als de werknemers nu met zijn allen één front vormen dan zal de directie zowel nu als in de toekomst veel meer rekening moeten houden met de rechten van de werknemers en de standpunten van hun vertegenwoordigers.

Wij roepen de vertegenwoordigers en werknemers van alle GM-vestigingen op om resoluut te kiezen voor (Europese) solidariteit. Waar dit nu in het voordeel is van de werknemers van de Antwerpse fabriek, zal dit in de toekomst ook in het voordeel zijn van eender welke andere vestiging.

Steun deze oproep tot Europese solidariteit door te klikken op de hiernavolgende link http://www.solidairmetopelantwerpen.be

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to