Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Universul Geocentric

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like hexaimeron's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike hexaimeron's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add hexaimeron's video to your playlist.

Uploaded on Feb 8, 2011

Simulări preluate de pe site-ul lui Massimo Mogi Vicentini, de la planetariul din Milano, ce descriu universul geocentric. Începând cu minutul 1 se arată mecanica cerească geocentrică în concepţia lui Eudoxus. Se poate admira complexitatea mişcărilor şi dibăcia celui ce a realizat simularea, dar cu o obiecţie esenţială: în acest model de computer cerul înstelat - şi zodiile - par a fi un cadru nemişcat. În realitate şi acestea se mişcă în jurul Pământului cu o rotaţie completă în 24 h!
De la minutul 3.10 universul geocentric în viziunea lui Aristotel. Aceasta este cosmologia primită de către Sfinţii Părinţi ai Bisericii, revelaţie naturală în consens cu cea supranaturală a Scripturii.
Dar ceea ce se arată la planete, este mişcarea lor naturală de la vest la est. Cerul se mişcă de la est la vest şi trage cu el aceste planete în mişcarea observată de est la vest.
Modelul simulatorului este orientativ, dar în realitate, consecinţa mişcării cerului este exact inversul a ceea ce arată simularea: Saturn va avea viteza rotaţiei diurne cea mai mare, iar restul planetelor viteze descrescătore, luna având cea mai lentă rotaţie diurnă.

Pentru detalii vezi http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/E...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to