Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Undercover in NL: beveiliging van Defensie (Part 1 (1/5))

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like ZeldiRule's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike ZeldiRule's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add ZeldiRule's video to your playlist.

Uploaded on Oct 13, 2008

Defensie heeft kennis genomen van de verontrustende beelden van het programma "Undercover in Nederland". Op grond van deze beelden heeft Defensie onmiddellijk een melding gedaan bij de Koninklijke Marechaussee. Vooruitlopend op de uitzending zijn de eerste maatregelen getroffen om de beveiliging aan de poort te verscherpen.

De Beveiligingsautoriteit van Defensie heeft opdracht gekregen een onderzoek te doen naar hetgeen in de uitzending naar voren is gebracht. Uit het onderzoek moet duidelijk worden of hier naast het menselijk falen ook sprake is van technisch of procedureel falen. Aan de hand van de uitkomsten zullen passende maatregelen worden getroffen.

De bewaking en beveiliging van Defensie kent een gelaagd stelsel. Gezien de omvang en schaal van de militaire objecten is het niet mogelijk alle objecten, kazernes, vliegbases, terreinen honderd procent te bewaken en te beveiligen. De cruciale, onmisbare systemen hebben bij de beveiliging de hoogste prioriteit. Naarmate het belang van de objecten toeneemt, neemt ook de beveiligingsinspanning toe.

Overigens vormt de mens, naast technische maatregelen, de kern van onze bewaking en beveiliging. Iedere militair of burgermedewerker van Defensie is een schakel in de beveiligingsketen. Defensie doet er veel aan het beveiligings bewustzijn te verhogen. Dat defensiemedewerkers dit programma mede mogelijk hebben gemaakt is zorgelijk.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

The interactive transcript could not be loaded.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Advertisement
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to