Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Lagu Janji Di Capati vs Janji Di Tepati [Best Giler]

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like langbuana777's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike langbuana777's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add langbuana777's video to your playlist.

Published on Aug 29, 2012

Lagu Janji Di Capati vs Janji Di Tepati [Best Giler]

Please LIKE & SHARE

Lyric:

Hour:
look at the calender is not far to 2020, (Lihat calendar 2020 sudah tak lama lagi)
racist problem still not resolve until today (Sehingga hari ini masaalah perkauman masih tak selesai)
what those officials care are just keep on digging money (Orang atas hanya fikir nak kumpul duit)
what they concern are just reputation, (mereka hanya pedulikan nama)
no one turn up when something happen. (Apa-apa berlaku seorang pun taknak bertanggung jawab)

Kydd:
different cultural peoples living in a same country (Rakyat pelbagai bangsa tinggal dalam satu negara)
1malaysia are used to spoken to whom? (1 Malaysia untuk siapa?)
50years time still struggling on racist problem, (50 tahun masih bersusah payah dengan isu perkauman)
what do you want and how you gonna do? (Apa yang kamu mahu? Apa kamu boleh buat?)

Hour:
staring at the advertisement written 1malaysia, (Lihat kepada iklan satu Malaysia)
i would like to ask what kind of color are we using? (Aku nak Tanya apakah semua ini?)
who had been exploited the rights of the people, (siapa yang telah pergunakan rakyat?)
to cover, become a unit is the eventually target. (Akhirnya rakyat yang jadi mangsa)

Kydd:
different peoples living in the same country, (Pelbagai orang tinggal dalam sebuah negara)
this country are using what kind of standard to judge me? (Bagaimana Negara ini menghakimi aku?)
we already not teenage brats (Kami bukan budak-budak)
you have to know today are not as same as formerly. (Kita perlu tahu hari ini bukan seperti masa lalu)


Lyric Tamil

Dengarlah cerita yang berlaku di sekeliling kamu
Dengarkan apa anak muda ini nak beritahu
Duit yang kita laburkan habis kena songlap
Kerja keras untuk negara apakah yang kita dapat?
Naik turun bukit keluar masuk hutan bina jalan
Untuk diri sendiri akhirnya apa yang kamu dapat?
'Kamu keluar dari Negara ini' Siapa yang kata?
Dey! (censored) Ini pun Negara kami juga

Kita perlukan PTPTN untuk belajar
Tak boleh keluar Negara kalau tak bayar
Tak boleh keluar macam mana nak bayar?
Wajah sebenar Encik Dacing sudah terbongkar?
Duit Negara sudah habis ke?

Dengan yakin kami mengundi jadikan kamu kerajaan
Periuk nasi kami pun kamu nak kacau
Kamu tinggalkan kami sehelai sepinggang
Dengan 1 Malaysia 1 Rakyat berulang kali
kamu masukkan racun dalam makanan kami

Malay Rap
Bulan tak ikut matahari logic astronomi
Pemimpin otak mundur takkan maju ekonomi
Mamak buat duit janji dicapati
Janji ditepati, (what) tak dapat diamati
Cetak rompak salah kalau rompak dan cetak
tiru lagu gereja Rakyat pandai ada otak
Tiada modal idea memang takkan laku
Semua temberang pecah lebih baik mengaku

Harga barang naik gaji masih rendah
kroni yang berkuasa Kita dikerah
makan minum cukai hidup mati cukai
berasap pun cukai Huh! Rakyat Pokai!
Mana unsur merdeka anjakan paradigm
sisihkan pelakon buang semua drama
Kami semua mahu Malaysia kekal lama
dengarkan naluri yang sentiasa bergema

Chorus 4 x
Lima puluh lima tahun merdeka tapi rakyat masih sengsara
Barang naik cukai segala rakyat digula-gula
Kita kibarkan jalur gemilang tapi kita kena temberang
Kemerdekaan tiada arti hanyalah janji ditepati

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx­xxxxxxxxxx

Lagu Janji Roti Canai Gangnam Style




http://tinyurl.com/janjiroticanai

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx­xxxxxxxxxxx

Janji Di Capati

Chorus by
MiLo SuaM & Zen

Malay Rap by
Hassan


Tamil Rap by
Poetic G

Chinese Rap by
Kydd & Hour

Visual Fx & edit by
Aaron djayers

Lagu Janji Roti Canai Gangnam Style
http://tinyurl.com/janjiroticanai

  • Category

  • License

    Standard YouTube License

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to