Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Toverlantaarn maatwerk

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like PresTopProducts's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike PresTopProducts's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add PresTopProducts's video to your playlist.

Uploaded on Oct 28, 2010

In opdracht van het bureau Handle with Care uit Amsterdam werd op basis van een schets de Toverlantaarn geproduceerd. Dit eenmalig model , dat op 16 oktober werd onthuld door Wubbo Ockels, had veel uitdagingen. Zo zijn alle onderdelen allemaal op maat gemaakt inclusief de "lenzen" en het draaiwiel. Voor de techniek werd er gebruik gemaakt van een aangepaste CF-player, een magneet contact en een 12" lcd-scherm. Door aan het wiel te draaien wordt de door Wubbo Ockels ingesproken video opgestart. Gebruikers zien door de lens de video die wordt getoond op de ingebouwde 12" scherm en horen het geluid via de ingebouwde speakers.

's-Avond projecteert een ingebouwde gobo op de bollen, geplaatst voor de toverlantaarn, een sterrenhemel. De ingebouwde tijdschakelaar zorgt ervoor dat deze gobo op bepaalde tijden wordt in- en uitgeschakeld.

Naast de kijkzuilen geplaatst in Nijmegen is dit het tweede project waarbij de expertise van PresTop werd gevraagd om iets te ontwikkelen dat nog nooit eerder was gemaakt. De derde uitdaging zal in December in een flat worden gebouwd.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to