Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Thuistechnologie

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like Gemeente Raalte's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike Gemeente Raalte's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add Gemeente Raalte's video to your playlist.

Published on Nov 19, 2013

Technologie ondersteunt bij zorg voor ouderen

'Wat zou het toch fijn zijn als je zelf de gordijnen kunt openen en geen beroep op een ander hoeft te doen voor zo'n eenvoudige klus!' of 'Steeds moet de zuster komen omdat ik mijn medicijnen anders vergeet in te nemen, je hebt geen moment voor jezelf meer.' of 'Ik durf tegenwoordig de deur niet meer open te doen. Je weet nooit wie er voor de deur staat.'

Slimme technieken zorgen ervoor dat je met een druk op de knop de gordijnen opent. Met een automatische deuropener kun je op afstand de deur bedienen. Een videoschermpje zorgt ervoor dat je ziet wie er voor de deur staat, voordat je de deur open maakt.
De medicijndispenser geeft op de juiste tijd de juiste medicijnen. Reageer je niet op het signaal van de medicijndispenser, dan wordt de zorgverlener gewaarschuwd.

Techniek is heel gewoon

Het toepassen van techniek om het leven makkelijker te maken is heel gewoon. Zouden er nog mensen zijn die geen volautomatische wasmachine hebben? Wie weet er nog van de tijd dat je de TV alleen op het toestel kon bedienen?
De technieken die u voor de was en de TV gebruikt vinden we heel normaal. Ook technieken als een automatische deuropener, lichten en gordijnen op afstandsbediening en andere 'nieuwe' technieken zijn straks heel gewoon. U kunt dankzij techniek de regie in eigen hand houden. Techniek wordt steeds meer in het zorgaanbod verweven, maar zelf aanschaffen kan natuurlijk ook.

Film Thuistechnologie

In deze film over thuistechnologie laten we zien dat deze techniek in Raalte voor onze inwoners bereikbaar is.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

The interactive transcript could not be loaded.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Advertisement
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to