Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Balkáni gerle fiókák etetése

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like Vlad Tepes's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike Vlad Tepes's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add Vlad Tepes's video to your playlist.

Published on May 9, 2012

A videót azért készítettük a nejemmel 2011 nyarán, hogy be tudjuk mutatni a gerle fiókákat hogyan célszerű (és egyszerű) etetni.
A pempő amit esznek: Porrá darált broiler csibe indítótáp (takarmányboltokból olcsón beszerezhető, még Pesten is), ami kézemeleg vízzel van feloldva, majd picit állva hagyva, hogy bedagadjon (s ez ne a fióka begyében következzen be).
Naponta (ilyen korban) már csak 4-6 etetést igénylenek, korábban, fiatalabban 8-10szer kell. Etetni csak nappal kell és szabad, napnyugtától napkeltéig pihennie, ürülnie kell a begynek.
A filmen használt pempő kb híg kása állagú, így könnyebb etetni, és elég folyadék is kerül a madarakba, nem kell itatni mellé.
Mennyiségek:
A filmen látható két kis gerle a film készítésekor már pár napja elkezdett repülni próbálni, ebben a korban egy etetésre a két madár bő fél, kétharmad deciliternyi pempőt elfogyaszt, ez az etetéshez használt (inzulinos) fecskendővel mérve kb 10-13 fecskendő/madár/etetés.
A fecskendő az etet5éshez át lett alakítva, azt a rész, ahová a tű megy, a teljes szűkülettel együtt levágtam, hogy könnyebb, gyorsabb legyen a pempő felszívása, illetve madárba belejuttatása. Fontos, hogy miután levágtam a fecskendő végét, a vágási élt gondosan lecsiszoltam, sorjátlanítottam, nehogy megsértse a madarak torkát.

Sok sikert, ha valaki gerlefiókát ment :-) Remélem hasznát veszi a filmnek.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to