Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

Wijn en spijs bij Kees en Andrea

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like jan graafwerk's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike jan graafwerk's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add jan graafwerk's video to your playlist.

Uploaded on Oct 18, 2011

Het was gisteravond in restaurant De Grote Wielen weer wijn en spijs-avond. Iedereen was er. Bert en Paul (Liuwherne); Nynke (vh Eindeloos) uit Oosterwolde, Hessel (Jagertje) uit Drachten, Henkie van de Twin en John van voorheen De Babbel. Ook Kees (Grutte Wielen) en Andrea (uit Erbach) waren uiteraard aanwezig. Flesje 1, 2, 3, en 4 werden ontkurkt (of ontdaan van een glazen stolp - neu!) en genuttigd. Andrea gaf uitleg. Een stukje snoek kwam op tafel en een wild stukje vlees met zuurkool. Een en ander werd afgeblust met een portje uit 1996. Daarna heerlijk met Bert, Paul en zoon Paul op de fiets weer naar de grote stad.

++
Marianne, Prinses der Nederlanden Riesling Classic 2009

Deze milddroge Riesling uit de Rheingau is genoemd naar de Nederlandse Prinses Marianne. Zij was de dochter van Koning Willem I en kocht in 1852 Schloss Reinhartshausen, het domein waar deze wijn vandaan komt. De fonkelend gele wijn heeft een lichte goût de pétrol in de neus. De wijn smaakt fris, fruitig en floraal. Een klein zoetje zorgt voor de zachte afdronk. Classic is de Duitse term voor droge wijnen die ook bedoeld zijn om aan tafel te schenken. Deze Riesling Classic werd uit 400 wijnen gekozen tot ideale begeleider van de Oosterscheldekreeft.

Wijn/spijs suggesties:
Uitgeroepen tot ideale begeleider van Oosterscheldekreeft. Ook lekker bij krab, gamba's van de grill met een (pikant) sausje, gebakken mosselen met groene kruiden, roerbakgroenten met enkele druppels sojasaus, kipo-teriyaki, aardbeien, salade van exotisch fruit, gegrilde ananas met verse geitenkaas

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Advertisement
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to