Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

21. század- Elbert János rejtélyes halála

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like BENovelas's channel's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike BENovelas's channel's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add BENovelas's channel's video to your playlist.

Uploaded on Jan 27, 2012

Elbert János irodalomtörténész belefulladt a Balatonba, a siófoki móló melletti 60 cm-es vízbe, márciusban, hidegben. Baleset. Ezt mondták be a rádióban, és elég hihetetlenül hangzott, még az öreg balatoni rókáknak is. Vannak történetek, amelyek évtizedeken át izgatják az embereket. A professzor, és családjának rejtélyes halálára sokféle különböző magyarázat született.

Azt mondják hideg március volt 1983-ban. A Balaton kihalt, sehol egy vidám vitorlás, a vízre meredő pecás, andalgó szerelmespár. Holtszezon. Március 10-én már a nőnapi pezsgőspoharakat is elmosogatták a siófoki rendőrőrsön, amikor csengett a telefon. Egy 50-es férfi holttestét emelték ki a móló melletti 60 centis vízből. Ismerős az arca, a rendőröknek mégis csak néhány perc múlva esett le, hogy kit is találtak.

Dr Elbert Jánost a nyomozó is ismerte a tv-ből. Többnyire az orosz drámairodalom legavatottabb szakértőjeként szerepeltették a professzort, aki anyanyelvi szinten beszélte a nyelvet, és nem utolsósorban közérthetően beszélt a legelvontabb művekről is.

Elbert János halála filmbe illően rejtélyes volt. Először öngyilkosságra gyanakodtak, de végül a halál okaként a „rosszullét következtében fellépő véletlen baleset" kitétel került a jegyzőkönyvekbe. Elbert János, és sorstársai emlékének ajánlották filmjüket készítőik, akik -- ismerve a professzort -- nem tudták elhinni, hogy véletlen baleset történt.

FORRÁS: http://www.rtlklub.hu/musorok/21szaza...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to