Upload

Loading icon Loading...

This video is unavailable.

verslag ONOF bijeenkomst 2 februari 2009 te zwaagwesteinde

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like Roeland Westra's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike Roeland Westra's video.

Sign in to YouTube

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to add Roeland Westra's video to your playlist.

Uploaded on Feb 3, 2009

Maandag 2 februari 2009 organiseerde de Ondernemersfederatie Noordoost-Friesland (ONOF) een informatieve bijeenkomst in Zalencentrum Old Dutch in De Westereen, voor de ondernemers van de aangesloten ondernemersverenigingen. Speciale gast was drs. Nick Jue, voorzitter van de directie ING Retail Nederland en dus verantwoordelijk voor een goede integratie van de ING Bank en de Postbank. De avond werd goed bezocht door ongeveer 200 gasten.

Voorzitter van de ONOF, Jan de Vries opende de bijeenkomst met een oproep aan de ondernemers van Noordoost Friesland. Hij stelde voor om samen met de federatie aan de slag te gaan met o.a. De Centrale As, de spoorverdubbeling tussen Leeuwarden en Groningen, upgrading verbinding Buitenpost - A7, ontwikkeling stationslocaties Hurdegryp en Veenwouden en de vernieuwing van het centrum van De Westereen. Ook werd aandacht besteed aan ''Lauwersmeer 40 jaar'': 23 mei 2009 is het 40 jaar geleden dat de Lauwerszee is afgesloten en dat het Lauwersmeer ontstond. Vanwege dit feestelijke feit slaan diverse ondernemers de handen in één en werken aan het bevorderen van de samenwerking tussen de ondernemers en het versterken van het economisch klimaat in het Lauwersland. Er wordt een promotieplatform aangeboden zodat alle activiteiten in het kader van het jubileum goed onder de aandacht komen bij de inwoners van de regio.

Bonifatiusprijs 2009
Concours Hippique Dokkum heeft in het kader van haar 70-jarig jubileum een speciaal ondernemersgala in haar programma opgenomen. Tijdens dit gala wordt de Bonifatiusprijs uitgereikt aan een ondernemer. Deze is dan beoordeeld op zijn of haar uitstraling binnen de criteria: persoonlijkheid, bedrijfsvisie en innovatie. Bedrijven uit zes gemeenten in Noordoost Friesland kunnen worden voorgedragen of zichzelf opgeven op www.bonifatiusprijs.nl. Tijdens het Nationale Concours Hippique in Dokkum op vrijdag 26 juni 2009 word de winnaar bekend gemaakt.

Ondernemersplein Noordoost Friesland
Jaap de Boer presenteerde het 3 dimensionale Ondernemersplein Noordoost Friesland dat vorm krijgt tijdens de Bedrijven Contactdagen in het FEC in Leeuwarden. Het is het grootste ondernemersplein van deze beurs met 116 units. Rondom het hele plein wordt een doek gespannen met de meest mooie foto's van de regio Noordoost Friesland. Centraal wordt een podium gesitueerd waarop de deelnemende bedrijven hun presentaties kunnen houden. Niet onbelangrijk is te melden dat er uitsluitend gewerkt wordt met natuurlijke materialen zoals hout dat niet gelakt is. Natuurlijk bedoeld als impuls voor duurzaamheid en milieu.

Kracht van de Postbank en de ING Bank
De heer Nick Jue hield een toespraak over ondernemen tijdens de kredietcrisis en het samengaan van de Postbank en ING Bank. De nieuwe ING is de optelsom van kracht van de Postbank en de ING Bank. Met de combinatie van gemak, waar voor je geld en deskundig persoonlijk advies, wordt de dienstverlening aan klanten van de nieuwe ING verder uitgebreid."

Ondertussen zijn het wel hele turbulente tijden in de financiële wereld. Jue: "
Wij richten ons nadrukkelijk op het begeleiden van onze klanten in deze periode van economische onzekerheid. Dankzij het samengaan van de ING Bank en de Postbank kunnen wij gunstige tarieven blijven aanbieden en de kwaliteit van onze dienstverlening verder verbeteren. De door ING Groep aangekondigde besparingen gaan in Nederland niet ten koste van de dienstverlening aan klanten. De tegoeden die particuliere en zakelijke klanten toevertrouwen aan de ING Bank en de Postbank worden geïnvesteerd in Nederlandse hypotheken en in kredieten aan het Nederlandse bedrijfsleven. Wij blijven de komende jaren investeren in verbetering en vernieuwing van onze dienstverlening aan particuliere en zakelijke klanten."

Na deze formaliteiten was er ruim de gelegenheid om onder het genot van een consumptie te netwerken.

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.
Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon Loading...

Advertisement
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to