Upload
991

Subscription preferences

Loading...

Loading icon Loading...

Working...

PAS Kemaman

Bukti Jelas Najib Merasuah Rakyat Dan Cabuli Pilihanraya

25,120 views 4 years ago
KUALA LUMPUR, 17 Mei - Pengerusi DAP Karpal Singh hari ini mendakwa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak terbabit dalam 'pembelian undi' pada pilihan raya keci parlimen Sibu yang berakhir semalam.

Beliau merujuk kepada satu majlis di Rejang Park, sehari sebelum tarikh mengundi seperti mana yang dilaporkan oleh akhbar harian bahasa Inggeris Sunday Eastern Times.

Berikut petikan kata-kata Najib yang dipertikaikan oleh Karpal itu dalam bahasa Inggeris.

I want to make a deal with you. Can we have an understanding or not? The understanding is quite simple. I help you, you help me, kata Najib.

Menurut Karpal, Najib menjanjikan kerajaan persekutuan akan memberi RM5 juta untuk projek tebatan banjir di Sibu jika BN menang pilihan raya berkenaan.

Ini jelas mencabuli Akta Kesalahan Pilihan Raya. Jika tidak berhati-hati, PM akan dihumban ke penjara. Kita mungkin terpaksa adakan pilihan raya kecil di Pekan, kata Karpal.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat pertama Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen bagi membincangkan dakwaan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa 1Malaysia diciplak dari One Israel.

-Sumber video dan berita dari MalaysiaKini.Com

http://www.youtube.com/watc...

Dalam video tersebut juga, Najib secara terang telah mengaku merasuah rakyat semasa Piliharaya Kecil di Hulu Selangor.

Tindakan perlu diambil terhadap Perdana Menteri Malaysia / Pengerusi UMNO/Barisan Nasional ini. Show less
Read more
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to