Upload
576

Subscription preferences

Loading...

Loading...

Working...

Scapino Ballet Rotterdam

 • Impressie TWOOLS 16 Ed Wubbe en Michiel Borstlap

  1,602 views 2 months ago
  TWOOLS
  Zes wereldpremières, live muziek door pianist Michiel Borstlap
  wo. 4 t/m za. 7 juni 2014, Rotterdamse Schouwburg

  Zes wereldpremières van zes choreografen met verschillende nationaliteiten en stijlen, non-stop gedanst door tweeëntwintig topdansers, in één voorstelling. TWOOLS is geen gewone dansvoorstelling, maar een spectaculaire dans-zap-avond en high-speed choreografische achtbaan. Voor fans én beginnende dansliefhebbers.

  Choreografieën van Marcos Morau, Itamar Serussi Sahar, Roy Julen, Fang-Yu Shen, Ederson Rodrigues Xavier en Ed Wubbe. Met gastoptreden van Danny Boom, winnaar van So You Think You Can Dance 2013

  Ed Wubbe werkt samen met Michiel Borstlap, een van de belangrijkste Nederlandse pianisten met optredens wereldwijd. Borstlap is een graag geziene gast op het North Sea Jazz Festival en treedt o.a. op met Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi. Hij won vele prijzen zoals de Thelonious Monk Award, de Edison en een gouden kalf voor de muziek van de film Tiramisu. De samenwerking is een lang gekoesterde wens van Ed Wubbe: "hij is de Eric Satie van deze tijd".

  De choreografen van TWOOLS 16 laten de nieuwste ontwikkelingen zien in de theaterdans: Roy Julen door de mix van hip hop en modern in het populaire circuit van o.a. So You Think You Can Dance; Marcos Morau door de vernieuwende wijze waarop hij met dans en andere kunstdisciplines verhalen vertelt; Itamar Serussi Sahar door zijn gebruik van humor en improvisatie; Rodrigues Xavier door zijn filmische manier van kijken en huischoreografe Fang-Yu Shen door de intrigerende combinatie van invloeden, van Kungfu tot Pina Bausch.

  TWOOLS is een smeltkroes van verschillende dansvormen, generaties en nationaliteiten. Door de combinatie van bekende namen en opkomend talent is TWOOLS al vijftien jaar een spannende plek voor topdans en talentontwikkeling. Er waren al ruim honderd dansstukken te zien van meer dan zestig choreografen. Show less
  Read more
 • This item has been hidden
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to