Upload
Museum Boijmans Van Beuningen
890

Subscription preferences

Loading...

Loading icon Loading...

Working...

Museum Boijmans Van Beuningen

Jan Rothuizen: Why is it so quiet here?

984 views 1 year ago
Jan Rothuizen draws a visit to the museum

Why is it so quiet here? takes you on a visit to Museum Boijmans Van Beuningen through the eyes and thoughts of the artist Jan Rothuizen. Jan Rothuizen is a draughtsman. He is famous for his drawings in the daily newspaper De Volkskrant and elsewhere, in which he records his detailed observations of a particular place in words and images. Why is it so quiet here? is his first animated film.

Watch more art video's on: www.ARTtube.nl Show less
Read more

Boijmans TV Season 2 Play

In 2013 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe afleveringenreeks van de absurdistische tv-serie Boijmans TV. De eerste serie in 2010 was een schot in de roos: de dertien afleveringen werden maar liefst 1,5 miljoen keer bekeken. Van 10 januari tot 21 maart 2013 zijn de avonturen van rondleider Bregje, suppoost Arie en caissière Mandy weer wekelijks te volgen op TV Rijnmond. De Boijmans TV personages maken in deze afleveringenreeks ook regelmatig uitstapjes naar de wereld buiten het museum. Hoe ze op deze plekken in Rotterdam verzeild raken blijft echter vaak een raadsel.

Rijkdom en weelde Play

Conservatoren van Museum Boijmans Van Beuningen bespreken werken uit de collectie.

Door de eeuwen heen hebben kunstenaars, architecten en vormgevers op verschillende manieren uitdrukking gegeven aan thema's als rijkdom en overvloed. Nu eens stapelen zij de gaven die de mens van de aarde ontvangt op en wordt het feest van het leven gevierd; dan weer symboliseren goud en glanzende kostbaarheden de spirituele grootheid van God. Sommige kunstenaars achten verworven rijkdom als een bewijs van Gods instemming en onderstrepen de macht van de gevestigde instituties. Anderen waarschuwen met beelden van overvloed en onmatigheid juist voor de richting waarin de samenleving zich ontwikkelt.
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to