Upload
912

Subscription preferences

Loading...

Loading icon Loading...

Working...

MSB

Att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap

10,116 views 9 months ago
Att vara räddningstjänstpersonal i beredskap innebär att man träder in i sin roll "när larmet går".

Som räddningstjänstpersonal i beredskap är du anställd inom kommunal räddningstjänst. Du har som regel en annan huvudarbetsgivare, men du måste inte ha ett annat ordinarie arbete för att komma i fråga. För att bli anställd ska du vara över 18 år, frisk och ha god kondition. Tillstånd från din ordinarie arbetsgivare är också nödvändigt.

Räddningstjänstpersonal i beredskap har regelbundet beredskap, det vanligaste är var fjärde vecka, men även andra varianter kan förekomma. När du har beredskap ska du befinna dig så nära brandstationen att du hinner inställa dig normalt inom 5 minuter vid larm. I ditt arbete möter du människor i en rad olika sammanhang - ofta i svåra situationer. Därför är det viktigt att du har en vilja att hjälpa människor, förmåga att samarbeta och är stresstålig. Show less
Read more

DinSäkerhet.se Play

Här hittar du filmer som riktar sig till dig som privatperson. Filmerna lär dig mer om hur du kan minska risker, förebygga skador och hindrar olyckor hemma och på din fritid. Filmerna finns i sitt sammanhang på webbplatsen www.DinSäkerhet.se där du också hittar checklistor, artiklar, länkar och handledningar som kan vara användbara för dig, din familj eller kanske i en förening.
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to