Org Indonesia Suka Cakap Besar Dn Mimpi Di Siang Hari... Org Indonesia Masih Lg Dtg Ke Malaysia Naik Tongkang Utk Mencari Pekerjaan... Org Indonesia Dtg Ke Malaysia Demi Sesuap Nasi Dn Mencari Rezeki Utk Kluarga Di Indonesia :)
Bodoh Mcm Tahi Lembu... Bila Gempa Bumi 7.7 Richter- 9.7 Richter Melanda Indonesia... Ia Sudah Cukup Utk Musnahkan Menara Yg Di Bina Atas Kebodohan Indonesia Yg Bodoh Yg Terserlah Bodohnya...
@ertyu87 Watch the video first then u'll understand. Actually it's not about showing who's the most developed/rich/modern country. At the end they talk about the MALAYSIAN imitated their culture. And that's so pathetic! The INDONESIAN people who always trying to insult the MALAYSIAN people and trying to say that MALAYSIA in an imitator of their culture. Most of them are already in MALAYSIA from the beginning. But the reality is we have almost the same culture.
i have a question for this video???does this mean only by having tall/big2mega buildings than a country would be consider as developed/rich/modern???how bout european countries???as compared to them, asia & america owns most of this tallest record..does this mean that they are even worst than countries with bigger/taller buildings???come on...
dah la.., baik bagi duit buat menara tu kat fakir miskin dalam negara kamu, ade jugak faedahnye, indon ni kadang2 bodoh mcm lembu, ramai lagi rakyat indon yang tak bersekolah, dah la negara indog ni penuh ngan korupsi, pemimpin makan besar, rakyat bawahan besepah tak dapat makan, BANGANG PUNYE INDOGNISIAL!!
HEHEHEHE... YEAAAHHHH...!!! LIHATLAH MALAYSIAKU... INDON@MALINDON SUDAH KEHABISAN IDEA HENDAK MEMALUKAN MALAYSIA. KERANA AKHIRNYA TELAH MEMALUKAN BANGSA MEREKA SENDIRI. GAGAL DALAM SEGALA PERKARA KERANA TAK ADA BUKTI FAKTA YANG KUKUH. SYABAS MALAYSIA KERANA KORANG SUME LAGI BIJAK DENGAN FAKTA DIBANDINGKAN INDON@MALINDON. HEKHEKHEK!!! SUDAHLAH MENDOKONG USA YG SEKUTU YAHUDI ISRAEL,MASIH BERGANTUNG PADA TITLE "G-20 YANG MENDOKONG ISRAEL" LAGI MASIH MAHU MENGHINA MALAYSIA... TAK SEDAR DIRI...!!! :D
KUALALUMPUR GOT 2 MEGA TOWER IN PROGRESS 2012 ,,,IF I NOT MISTAKEN 1 IS NAZZA TOWER 100 STOREY +++ BUILT AT DUTA LAND NEAR MATRADE,,,1 MORE AT BEHIND CHINESE TOWN KL NEAR STADIUM MERDEKA WARISAN TOWER ALSO 100+++ STOREY AND HIGH IS AROUND 600 M +++,,,,,
zonedrugs apa buktinya Malaysia mencuri Kebudayaan kamu dan tolong beri bukti?PM & Menteri Kebudayaan kamu x kata pun Malaysia mencuri Kebudayaan indonesia.
@zonedrugs hey...kmu pkir SABAH, SARAWAK, KEDAH & SELANGOR itu miskin ya....ngaca dong liat aja negara sendiri!!! Ckup kaya apa blom???kalo ckup kaya bru bisa blang mcm2 ke negeri org...kalian juga ada kalimantan dket bnget sma sarawak & sabah...kok ngak dbilang mcm2 ya? Dasar org indon ngak tau diri...pkir dlu sblom ngomong...hahaha...
@Ashtonyank negara termiskin itu malaysia,obama juga tidak terlalu suka dengan negara pencuri budaya batik MALAYSIA CEMEEEN buruk, orangnya pekerja bom yg gilaaa
aku pernah melancong ke jakarta bersama dgn family aku pada tahun 2009... first time aku ke sana, dari segi pembangunan memang jauh berbeza,, jakarta masih ketinggalan jauh ke belakang dari kuala lumpur.. cuma satu je yang aku tabik spring pada jakarta, warga nya yang ramah, walaupn aku org malaysia mereka layan mcm rakyat sendiri.. satu lagi kebersihan pun terbaik.. cuma dari segi kemajuan jakarta masih jauh ketinggalan.
@zonedrugs YAAA... KALAU KAMU KATA BEGITU,KAMU JUGA PENDOKONG BANGSA YAHUDI DAN US. MENGAMALKAN IDEOLOGI PLURALISME AGAMA. DAN ISLAM BUKAN AGAMA RASMI NEGARA KAMU. NAMA ISLAM DIBURUKKAN DI SANA. LAGI SUBAHAT SAMA BANGSA PENJAJAH G-20,IAITU USA... INDONESIA JUGA JAJAHAN HINDIA BELANDA JUGA. APA BEZANYA??? TERJAJAH MINDA DAN NEGARA... HAHAHA...!!! ;)
HAHAHAHA...! KAMU JUGA TOLOL. APA UNESCO ITU TAHU SEJARAH SEBENAR? HEHEHE! :) KAMU PUNYA BUKTI? JADI BEGITU, MENGAPA TIDAK DIBAWA SAJA KASUS INI KE MAHKAMAH DUNIA? SAMAN SAJA DEEHHHH... HAHAHAHA...!!!
@neckotynne Israel itu ya malaysia.. kalian maling slogan OneIsrael menjadi 1Malaysia hahahaha gak sadar diri wkwkwk kalian ini masih jadi babunya England.. lihat saja tentara kamu yg jadi "ANJING" penjaga istana mamah Elizabeth... hahahaha! "COMMONWEALTH NATIONS" --> NEGARA TERJAJAH, BELUM MERDEKA ^_____^
@zonedrugs SEKURANGNYA MALAYSIA AMAN JIKA NAK DIBANDINGKAN DENGAN INDONESIA.. YELAH KAN INDONESIA KAN NEGARA PENGGANAS.KALAU ORANG ASING PERGI INDON MESTI KENA BOMMM.. DASAR NEGARA PENGGANAS... INDONESIA TIDAK PATUT WUJUD DI MUKA BUMI TUHAN NI..... KATA JE INDONESIA CEMBURU DENGAN KEMAJUAN YG MALAYSIA CAPAI... MALAYSIA DAH ADA RAKYAT YANG PERGI ANGKASA LEPAS,, INDONESIA ADA KEEEEEEEE?????????
@zonedrugs AYO DATANG KE MALAYSIA. KAMU DIJEMPUT MELIHAT SENDIRI. JANGAN BIMBANG,KAMI BUKAN BANGSA INDON YANG SUKA MEMBUAT KEKACAUAN DAN PERGADUHAN. CUKUP SELAMAT DIBANDINGKAN INDONESIA. HEHEHE...!
@zonedrugs JIKA KAMU RASA RAMAI ANTARA KAMI YANG MISKIN,DIPERSILAKAN DATANG KE MALAYSIA DAN SAKSIKAN SENDIRI YA! :) PERGI LIHAT SENDIRI DENGAN MATA KAMU KEADAAN DI SABAH,SARAWAK,KEDAH DAN SELANGOR YA!
@neckotynne dasar tolol! UNESCO telah "MENGAKUI" bahwa kebudayaan tersebut memang berasal dari nenek moyang bangsa Indonesia. Dan sekarang hak patennya sudah di lindungi oleh lembaga UNESCO. ngerti ? :)
@zonedrugs SEBAB ORANG INDON MEMANG SUKA MERAMPAS BUDAYA ORANG LAIN.. CONTOHNYA BUDAYA ZAPIN DAN SILAT YANG ASAL USUL NYA BERASAL DARI MELAKA.. TAPI RAKYAT INDON KATA DUA ADAT NI BERASAL DARI INDON.. DASAR PERAMPAS.....
@4712030two U are wrong bro... USA, BRITAIN and ISRAEL are the real terrorist because they had attacked almost the ARABIC countries which are Moslem... Even in Palestine too... And it's a fact that people didn't realized... Moslem are not terrorist, but the INDONESIAN maybe similar to terrorist because there are BOMBING CASES happened in INDONESIA... Hehehehe...!!!
@zonedrugs Sudahlah,cukup saja dimalukan di padang bola ASEAN games. Dengan pergelutan di gelanggang silat yang INDONESIA timbulkan kemaluan itu. Jangan ditambahkan lagi keMALUan mu wahai saudara. Hehehehe...!!! Jangan dibuai emosi dan ego bangsa Indon mu. Bukan kami yang menghina kamu,bangsa kamu yang mulakan menghina kami. Kami tak hairan dengan G-20 kerana anggota G-20 adalah USA,negara yang ekonominya makin jatuh sekarang dan mendokong ISRAEL. Jadi,INDONESIA adalah pendokong ISRAEL! Hehehe!
@zonedrugs Jika UNESCO melindungi BATIK, WAYANG, KERIS, SONGKET, KEBAYA dll,maka ternyata MALAYSIA juga mempunyai hak yang sama seperti INDONESIA kerana tiada apa2 tindakan atas dari UNESCO. Dan untuk pengetahuan kamu,MALAYSIA sedang membinaan MRT sekarang dan akan siap tidak lama lagi. Belum lagi disebut projek lain seperti keretapi laju,ERL,LRT,Monorel dan lain2 yang sudah dibina. INDONESIA punya apa sekarang? Sekadar plan MRT dan plan MENARA saja yang rupanya seperti PIALA SUKAN SEKOLAH itu?
@zonedrugs THAILAND dan CAMBODIA "MENGAKU" kebudayaan tersebut berasal dari INDONESIA??? mengapa terdapat "MENGAKU" bro??? mengapa tidak dibuang saja " " itu??? pastinya kerana kamu tidak ada bukti mengatakan negara2 itu mengiktiraf kebudayaan itu milik MALINGINDO bukan??? Kerana itu cuma andaian kamu saja... Hehehehe...!!!
@sulopJR jadi lo org kaya ? kenapa lo gak bantu org2 miskin malay di sarawak dan sabah ? bantu lah ,, di kedah dan selangor banyak jg itu org miskin bantu lah .... wkwkwk
@IqbalKhai kalian berkata seperti itu karna kalian memang tidak punya kebudayaan asli.. malah ini adalah suatu bukti bahwa kalian memang miskin budaya. tujuan dari ini semua hanyalah kalian ingin mendapatkan pembenaran dan persetujuan dari bangsa Indo. wakaka memang kalian ini tidak punya malu dan maruah! sudah salah tapi mengaku ngaku pintar dan benar hahaha tolol! pantas saja kalian di panggil "MALINGSIA" wkwk yg kalian tau cuma mencuri, mencuri dan mencuri HAHAHAHA
Juz animation pn nak dbnggakn ke? Lgpn blom tntu lg bole siap...hey mnara kmi ni real da siap...korg pnya blom tau g....da la mnara jakarta 2 x bnyak tingkat...hahaha...x mcm KLCC bnyak tingkat, dgbungkn mst lbih tnggi dr mnra jkarta 2...klu nak lwan pn lwan la mnara burj khalifa....jngan nak tnjuk brlagak sngat kt kteorg kt mlaysia ni...klu ada mnara lbih tnggi dr burj khalifa 2 bole la nak kutuk negeri org...jngan tau ckap je buktikn yg mnara korg 2 hebat...siap pn blom da blagak...lol
zonedrugs..kamu sbenarnya Maling,baru2 ini Maling kamu tlah mrompak,mngikat & mngugut akn sembelih WARGA TUA dan berjaya membwa lari RM 80 ribu.Dengan WARGA TUA pun Maling kamu tdak brhati perut.
zonedrugs KEBAYA brasal dri ngra Arab yg dpanggil "Abaya" & dbawa msuk ratusan thun dhulu.Lalu menyebarkan ke Melaka,Jawa,bali,Sumatrera dan Sulawesi.Kebaya di terima masuk oleh penduduk setempat.
zonedrugs TARI PENDET ini saya lihat seperti Tari di Thailand.Ramai org Thai yg menjadi warga negara Malaysia mengajar Tariannya kepada orang Malaysia dan itu bukannya TARI PENDET.
sambungan..(telah lama mendiami Malaysia sebelum merdeka) mengakui tidak menyenaraikan CENDOL sebagai makanan Tradisi mereka.Mungkin CENDOL berasal dari Thailand iaitu CHORN DOOI.
zonedrugs saya tidak tahu CENDOL berasal darimana?Kemungkinan CENDOL bukan berasal dari Malaysia ataupun indonesia kerana,satu ketika dahulu ada keturunan orang jawa yang duduk di Malaysia...
zonedrugs saya x tahu RENDANG berasal darimana?Kalau benarlah Malaysia mencuri RENDANG dari indonesia,xkanlah Menteri Kebudayaan indonesia tidak menuduh Malaysia mencuri RENDANG.
zonedrugs semua negara ada NASI GORENGnya tersendiri.Perbezaanya pada nama NASI GORENG tersebut.Macam NASI GORENG pattaya,ia berasal darimana?xkanlh Malaysia atau indonesia yang buatkan?.
zonedrugs KETUPAT diperkenalkan oleh para ilmuan ISLAM dari saat ISLAM masuk ke NUSANTARA.Jangan kata KETUPAT berasal dari indonesia.Malaysia dan indonesia yang maling KETUPAT.
But i do have opinion. When i look at the Malaysian tower, perhaps it can be targetted as 9/11 number two does it. Yeah moslem country always full with terrorist!!
zonedrugs buat masa ini Mnteri Kbdayaan Indon & Malay tdk thu WAYANG brasal darimna.Watak2 dlm WAYANG adlh brasaskn nama dewa2 Hindu,agama anutan bgsa Melayu di rantau NUSANTARA trmasuk Malay & Indon.
zonedrugs indon,Malay dn Brunei adlh ngra yg mmpunyai KERIS.Perbezaannya pda corak dn nama KERIS tersebut.Kamu jgan kta KERIS itu kamu punya.Brunei,Malay dan indon adlh 1 NUSANTARA satu ketika dahulu
zonedrugs REOG kamu hampir sama dengan tarian dari India dan kamu mesti tahu kalau tidak kerana British India tidak ada di Malaysia.Saya tidak tahu siapa? MALING siapa? India atau Indonesia.
zonedrugs ANGKLUNG pada dasarnya memang berasal dari indonesia tetapi Malaysia yang memajukan ANGKLUNG di pesadar dunia.Kalau bukan Malaysia ANGKLUNG akan tenggelam ditelan zaman.
zonedrugs indon,Malay,Brunei,Thai dan Pilipin adlh ngra yg mmpunyai BATIK.Beza BATIK antra ngra2 ini adlh pda CORAKnya.indon,Malay,Brunei Thai dn Pilipin adlh 1 NUSANTARA suatu ktka dhulu.
indon memang tak ade otak,kau ingat bangunan baangunan hanya dinilai dengan ketinggian?tidak,banyak aspek yg perlu dinilai, eco-friendly,architecture,symbol,meaning,kau ingat kau dapat tewaskan malaysia dengan hanya ketinggian sedangkan bandar indon banyak tercemar?
@10WalkerNight apa bukti malingsia modern ? sudah punya MRT belum ?? wkwk org kami yg datang cari kerja ke sana hanyalah org2 kampung, org2 pedalaman. itu pun karna atas permintaan najibabi yg menyembah pak SBY utk bisa dapat tenaga kerja asal Indonesia.. gue mau nanyak nih, org malay itu pemalas yah ? kenapa tidak org2 miskin malay itu saja yg bekerja dan tidak harus bergantung dgn pekerja asing ? annoying... kapan kalian bisa mandiri, dan berdiri dgn kaki sendiri ?? hahaha maling goblok! ^^
@neckotynne bedanya THAILAND, CAMBODIA dan MALAYSIA adalah... THAILAN dan CAMBODIA "MENGAKU" kebudayaan tersebut berasal dari INDONESIA. sedangkan MALAYSIA tidak! kalian mencoba coba utk membuat cerita karangan sendiri tanpa melihat fakta sejarah, dan mengklaim budaya tersebut lalu mencurinya tanpa ada rasa malu! HAHAHAHA dasar miskin! asal lo tau kebudayaan seperti BATIK, WAYANG, KERIS, SONGKET, KEBAYA DLL itu sudah di akui dan di lindungi oleh badan organisasi internasional "UNESCO" HAHA :)
" Oh I know, Indonesia nation and people just have only one underwear to put on !!! "
" Hahahahahahahahahaha……………… !!!!!!!!! Indonesia country like to talk bad things about our beloved Malaysia country, but in the same time the Indonesia nation and people do not realize that they are actually still and forever will be poor disgusting nation that like to come to our Malaysia country and like to beg to us for food and for work like a street dog !!! "
" Although, your people are many, but all of them are poor disgusting us !!! The people of Indonesia like to come to our Malaysia country and like to beg to us like a dog asking for food and work !!! That why I would like to say that, the amount of your poor disgusting Indonesia people number can not harm us all as Malaysian people !!!
Malaysia is intelligence and modern nation also has many beautiful high building than your Indonesia country !!!
@zonedrugs HAHAHAHAHA...!!! APA BUKTINYA MALAYSIA DARI INDONESIA??? APA BUKTINYA MALAYSIA ADA KERANA INDONESIA YANG BODOH??? KAMI TAK PERNAH MERASA KAMI DARI INDONESIA... MALAYSIA KAMI TIADA KAITAN KELUARGA PUN DENGAN ORANG INDONESIA... JADI,DI MANA BUKTINYA??? HAHAHAHA...!!! KENYATAAN PALING BODOH DAN TAK LOGIK DARI ORANG INDON PERNAH AKU BACA... MAAF, MALINGINDON!!! HAHAHAHA...!!! KAMU MUNGKIN ANAK2 LAGI RASANYA YANG BARU BELAJAR SEJARAH... 17 TAHUN UMURNYA... HAHAHAHAHA...!!!
@zonedrugs HAHAHAHAHA...!!! WOI INDON... kamu ni sekolah di mana? atau kamu ni bodoh sangat sampai semua milik MALAYSIA dikatakan dari MALINGINDON??? TOLOL sungguh kamu ni sampai tidak sedar bahawa BATIK, ANGKLUNG, REOG, KERIS, WAYANG, SONGKET, KEBAYA, TARI PENDET, CENDOL, DODOL, RENDANG, KETUPAT, NASI GORENG bukan milik INDONESIA semata-mata... Itu semuanya terdapat juga di THAILAND, KEMBOJA, dan MYAMMAR juga... BODOH SUNGGUH INDON NI...!!! tak belajar tinggi mungkin... HAHAHAHAHA...!!!
@zonedrugs BATIK,ANGKLUNG,KERIS,NASI GORENG,KETUPAT dan WAYANG KULIT itu semua terdapat juga di THAILAND dan CAMBODIA... jadi mengapa kamu mengatakan kebudayaan ini dari MALINGINDON sahaja??? di mana buktinya kesemua itu berasal dari INDONESIA??? kesemua itu adalah dari budaya NUSANTARA yang hampir sama... BODOH SOMBONG tak sedar diri lagi... HAHAHAHAHA...!!! KAMI TAK MEMERLUKAN INDONESIA UNTUK MENJADI NEGARA MALAYSIA... BANGSA MELAYU BUKAN BANGSA INDON YANG SALING IRI HATI DENGAN ORANG LAIN...
dan kerana kebodohan, kesombongan dan keTOLOLan bangsa INDON, TIMOR LESTE keluar dari INDONESIA... semua kerana kebodohan bangsa INDON memerintah INDONESIA... kerana kebodohan dan ketamakan bangsa INDON juga telah memusnahkan KERAJAAN BERSULTAN di Sumatera... dan akhirnya bangsa KAMU juga mundur kerana TOLOL dalam mengawal pemimpin korupsi dan TOLOL dalam kewangan... aku amat bersyukur menjadi bangsa MELAYU yang maju di MALAYSIA dibandingkan dengan BANGSA BODOH INDON seperti kamu... HAHAHA...!!!
pabila orang berlumba-lumba untuk mendirikan bangunan tinggi itu bermakna kiamat itu semakin hampir. tidak kiralah siapa yang membinanya indonesia kah tau malaysiakah atau amerika sekalipun.
malah apakah motif pembikinan filem ini? menunjuk-nunjuk? bangga? atau sekadar promosi menara jakarta? jikalau baik niatnya maka baiklah yang akan berlaku jika buruk niatnya maka buruklah yang akan berlaku.wallahualam.
Bayangkan jika tidak ada INDONESIA ? apakah ada yg namanya MALAYSIA ? apakah MALAYSIA tahu yg namanya BATIK, ANGKLUNG, REOG, KERIS, WAYANG, SONGKET, KEBAYA, TARI PENDET, CENDOL, DODOL, RENDANG, KETUPAT, NASI GORENG, POCONG dll jika seandainya INDONESIA tidak ada ???? terima gak terima,, kalian memang "PERANAKAN" bangsa Indonesia. Dalam artian MALAYSIA tidak akan pernah wujud jika tidak ada INDONESIA :)
@jokoandra wakakaka dasar maling! ngaku2 org Indo, haha gak tau malu.. org malay di jakarta selalu kena sweeping, di pukul dan di ambil uangnya wkwkwk
@jokoandra TAPI MENGAPA ORANG DI SANA GEMAR MENIMBULKAN KETEGANGAN ANTARA KITA...? SEPATUTNYA RAKYAT INDONESIA PANDANG KE HADAPAN MEMBINA NEGARA KAMU DAN TIDAK HARUS MUDAH EMOSI MELAYANI PROPAGANDA MEDIA KAMU YANG MENIMBULKAN KETEGANGAN ANTARA INDONESIA-MALAYSIA... KERANA SIKAP KAMI MALAYSIA TIDAK INGIN CAMPUR PERBALAHAN INI DAN TERUS PANDANG KE HADAPAN MEMBUATKAN KAMI MAMPU KE HADAPAN...
@jokoandra TERIMA KASIH SAUDARA KERANA INGINKAN PERDAMAIAN... SEHARUSNYA ORANG INDONESIA MENGIKUT TELADAN DARIPADA SAUDARA... TIDAK HANYA MENCARI KESALAHAN MALAYSIA DAN MENIMBULKAN KETEGANGAN ANTARA INDONESIA-MALAYSIA... KERANA KAMI SAMA SEKALI TIDAK PERNAH MENCARI PERBALAHAN TERHADAP INDONESIA...
jujur saya di jakarta merasa pemerintah indonesia harus lebih mengutamakan soal kebajikan rakyat seperti malaysia.bkn nya bazir uang buat menara2 seperti ini..makin hari byk sekali pengemis yg hidup di jalanan...pembangunan negeri kita tdk sempurna.makin hari makin macet...sy udh lbh 20kali di malaysia dan merasa kagum sama malaysia..malaysia beruntung punya pemimpin seperti mahathir mohamad.kita disini harus belajar dr mereka....salute dr jakarta buat malaysia...salam damai...
HEHEHEHEHEHE...!!! ALO GENG MALAYSIA... TAK PAYAH LAYAN INDON2 NI... MEREKA KATA MALAYSIA MALING... SEKARANG INDONESIA PUN MALING... SEBOK NAK BUAT MENARA TINGGI SEPERTI MALAYSIA... MALINGINDON...!!! HAHAHAHA...!!! RUPA MENARA NYA PUN DAH KETINGGALAN ZAMAN, TAPI MASIH LAGI BERLAGAK MACAM MENARA TU CANTEK BEBENOR (BAK KATA ORG PEGHOK)...
HAHAHAHA...!!! WAHAI INDON2 SEKALIAN... WALAUPUN MENARA HODOH KAMU SIAP PUN, TETAPI MENARA PETRONAS MASIH LAGI MEMEGANG TITLE MENARA BERKEMBAR TERTINGGI DI DUNIA... MENARA KAMU MASIH TIDAK MEMEGANG REKOD TERTINGGI LAGI KERANA MASIH BANYAK MENARA LAGI TINGGI DI DUNIA... KAMI MALAYSIA SUDAH MENDAHULUI KAMU KERANA SUDAH MEMEGANG REKOD MENARA TERTINGGI DUNIA... DIULANGI, MENARA TERTINGGI DUNIA...!!!
HAHAHAHAHA...!!! MENARA KAMU SIAP DIBINA TAK MAMPU MEMEGANG REKOD TERTINGGI DUNIA ITU KERANA MENARA KAMU KETINGGALAN ZAMAN...!!! DAN MENARA PETRONAS MASIH MEMEGANG REKOD MENARA BERKEMBAR TERTINGGI DUNIA...!!! HAHAHAHAHA...!!! MALINGINDON YANG LEWAT SEGALANYA...!!! TAK SEDAR DIRI MENGHINA MALAYSIA TAPI PENDUDUKNYA MEREMPAT DI MALAYSIA... DASAR TIDAK PERNAH BERSYUKUR... KERANA ITULAH INDONESIA SELALU LEWAT DALAM PEMBANGUNAN... BOLA SEPAK PUN SUDAH KALAH, INIKAN PULA BULU TANGKIS... HAHAHAHA...!!!
batak betol la....baru nak ada menara katakan,ketinggalan zaman....fikiran kolot,tau nak bermusuhan....macam mana la negara indon tak jadi gempa bumi n gunung berapi kalau kelakuan orang indon macam ini.....sadar la diri jgn buat dosa saja...
apelah korang ni.pasal menara pun nak ribut,setinggi langit pun menara 2,bukan korang yang duduk dalam 2.paling2 pun cuma dapat tengok je.kalau wat masjid setinggi klcc,gempak lah gak.
zonedrugs pada pendapat saya rakyat Malaysia x akan mendera pebantu rumah kalau pbantu rumah tu x buat kerja atau tidak mendengar arahan.Pasal pebunuhan rakyat indonesia tu memang jarang sekali kalau ada pun itu cerita Polis Malysia dan penjenayah indonesia.Sekarang hampir masuk angka Juta rakyat indonesia di blacklist.
zonedrugs kmi curi budaya apa?knpa Menteri Kebudayaan indonesia x ckap apa2 pun?.Abg spupu sy Maritim Malaysia,dia kta nelayan indonesia slalu msuk perairan Malaysia dn apbla nelayan indonesia sdah mengetahui Maritim Malaysia hendak menangkapnya,nelayan indonesia cepat2 tukar arah masuk ke perairan indonesia balik dn ini mmbuat pihak Maritim Malaysia marah dan terpaksa melanggar perairan indonesia atau bot nelayan untuk menangkap penceroboh tersebut.
zonedrugs fikirlah secara realistik juga,kita hidup didalam bangsa nusantara dan memanglh tidak lari dari satu sama lain pada budaya.Sebab perbezaan kita adalah terletak pada negara sahaja.Sebagai contoh kita ambil negara2 arab atau di bangsa eropah barat,budaya dan cara mereka hampir serupa sahaja tetapi bezanya adalah pada negara sahaja.Isu curi mencuri(maling) budaya tidak jadi isu,kalau saya ada negara luar tiru budaya kami di Malaysia,bangga saya sebab ada yang ingin praktikkan budaya kami
Kenapa org Indo benci Malaysian ? kalian mau tau kenapa..? 1) karna kalian suka maling kebudayaan Indonesia. 2) maling pulau Indonesia. 3) menyiksa dan membunuh tenaga kerja kami di sana. 4) membuat masalah dan mencari keributan di perbatasan laut Indo-Malay yg membuat kemarahan bangsa Indonesia..... ini lah sebagian penyebab kenapa rakyat Indo tidak suka Malaysia. So, jgn membuat kemarahan bangsa Indonesia semakin membesar, jika kalian tidak ingin kami GANYANG !!! HAHAHA
@zonedrugs kalau begitu jangan bekerja di malaysia.. warga indonesia datang ke malaysia sambil menyelam minum air.. bukan sahaja bekerja, malah melakukan jenayah terutamanya kes pecah rumah...dah bagi kerja nak buat jahat pula..x mahu bersyukur langsung..berapa ramai warga indonesia yg didera kalau ingin dibandingkan dgn warga indonesia yg hidupnya senang disini??bahkan lebih senang drpd di negara kamu..kamu pikir kami takut sama GANYANG!!! DAN HAHAHA kamu itu..
both country are busy to show which one is the superior. The money they use to build all those glamorous tower are much more worthy if they use to help all the poor citizens and enhanced education for the benefit of both nation. Do u think that the poor gives a shit bout skyscraper?
2 MEGA TOWER PROJECT IN KUALA LUMPUR IS NAZA TOWER IS 100 +++ STOREY AND ANOTHER 1 IS HERITAGE TOWER IS JUST CONER AT STADIUM MERDEKA BEHIND CHINESE TOWN KL BUT DONT NO WHEN IS FINISH MAYBE AROUND 2016 ,HIGH IS AROUND 600 M+++............???? AND U CAN SEE BEAUTIFUL SKYLINE AT ISKANDAR MALAYSIA METROPOLISE CITY WOWWWW,,,
Setelah terkatung-katung lebih dari 10 tahun, proyek Menara Jakarta yang akan menjadi menara tertinggi di dunia, kembali diseriuskan. - impian yg x tercapai
balasan vs balasan! 2 yg korang nak tuhan buat kat negara yang ko sumpah 2... lau korang nak tau! tuhan dah knekan korang skarang. phm k? sebabnya skrang hati korang dah x dilindungi dri hsutan syaitan yang mngajak korang brtelagah dalam ni...! maka sya mngajak diri ini tuk sntiasa beristigfar dan ingat bhawa smua adalah ketentuan Allah.
malaysia punya petronas twin tower masih lagi menara BERKEMBAR paling tinggi di dunia dan org malaysia tak pun nak hebah hebahkan sangat berita tu.kami humble je.kami harap rakyat indonesia tidak sesuka hati mencaci org.tengok cermin dulu.apa kelemahan itu yg kena perbaiki.yang layaknya mencaci bukan siapa2 sebab tuhan menjadikan kita semua kejadian yang sama
TheTheak1992 kasihan ya kamu tidak tahu bandingkan negara dengan dajjal.Nanti kamu akan tahu apa itu negara dan apa itu dajjal,tunggulah sudah tidak lama lagi.
@NashRulez94channel indonesia sring ditimpa bencana atau (kiamat syugro),mungkin itu adalah ujian tuhan,,dan mungkin ada hikmah dibalik itu smua,,agar bangsa indonsia kuat dalam mnghadapi cobaan dan bermental baja.karena nantinya juga semua akan mengalami (kiamat kubro)..
indon negara dilaknat tuhan...lihat aja bencana alam di sana...tapi kaum indon mmg jahiliyah masih x insaf fitnah org malaysia...kita tunggu aja balasan tuhan seterusnya
@TheTheak1992 kau orang indon x kenang budi! Cari rezeki kat negara orang hormat lah sikit!! Negara yang banyak gempa bumi, tsunami, gunung berapi dll kat Malaysia atau indonesia?? Sebabtu Allah beri bencana kpd korang semua sebab tak tau bersyukur, maksiat berleluasa bali, filem2 lucah, video seks ariel dan sebagainya!! Kau jangan cuba jadi tuhan menghukum ikut suka mak bapak kau je!!!
@NashRulez94channel anjing kontolmu @dave12xx <---- ini yang duluan ngutuk negara saya, hello gak kebalik malah org malaysianjing yg sering bilang bncana indonesia berkat doa org malaysia, dasar malon babi apa lu org malaysial udah suci semua, apakah bncana itu dtang dari malaysia bukan dari Allah?? kamu yg sharusnya jgn coba jadi tuhan, apa lagi tuh kasus si anwar ibrahim pemimpin negara lu yg ketauan tukang sodomi penikmat sex sesama jenis pondan maho, sadar diri negaramu itu udah suci belum?
zonedrugs jangan terlalu bangga,kita semua di akhir zaman bila2 masa sahaja ALLAH S.W.T mempercepatkan masa untuk meranapkan alam semestaNya(kiamat).Ingat kita hanya menunggu IMAM AKHIR ZAMAN muncul sahaja,apabila ia muncul bermakna bermulalah kembali zaman kegemilangan RASULULLAH dan dari situ gedung,menara,dan lain2 tiada makna lagi hanya cuma memikirkan PAHALA dan JIHAD di jalan ALLAH S.W.T sahaja.
MsRokim Malaysia dhpun mebuktikn bola sepak Malaysia bukan setakat juara KAMPUNG tpi juara Asia Tenggara dn Malaysia bukan maling atau pengemis,Malaysia adalh sebuah NEGARA yg dberi ALLAH S.W.T untuk smentara shaja yg tidak brgerak,tidak bersuara,tidak makan dn tidak minum apatah lagi MENJILAT.
MENARA JAKARTA, GEDUNG ADHI KARYA 100 LANTAI, DAN SIGNATURE TOWER 111 LANTAI SEMUANYA SIAP DI TAHUN 2016 MENDATANG. Indonesia punya ikon baru nanti, berbanggalah kita HAHA ^^
@MrAliffAxis ngomong apa lo ? bahasa lo kampungan banget, persis bahasa purbakala hahahaha "KEBULURAN" ??? bahasa malingsia emang menjijikan, logat nya kayak org idiot! hhaha negara babu british, tukang maling wkwkwk
otak tak matang.... mnjatuhkan mruah diri sndri la kmu ni..... dripada bnding ngara tau apa je... baik korang banding diri sndiri, layak k kmu d panggil manusia jika ingin perbalahan. itu sikap saitan iblis...!!!
@MsRokim loserrrrrrrrrrr hahaha kalian cuma juara menaiki sampan ke malaysia aja,tidak punya wang mau bikin passport,kemudian ditangkap sama police hahahaha
saya ada soalan? apa mksud video ni? knapa nak bnding2? kalau terhebat pon sesebuah negara itu, knapa nak bnding dgan ngara lain? pa motif dia? i hope, individu yang buat video ni tlong bgi respon. kalau niat nak buat WAR antra ngara2.... baik x pyah la... bak kata pepatah "kerana mulut, badan binasa".. saya yakin semua manusia normal hanya inginkan kehidupan yang aman dan harmoni..
indonesia=uneducated,bangsa kuli,datang ke malaysia menaiki sampan,negara mundur ,negara yang mempunyai penduduk sebanyak 237,641,326 tetapi masih tidak maju,berbangga lah kalian dengan menara yang belum wujud ini hahahaha p/s:this video shows that indonesian is so fucking stupid
jelas, Indonesia KETINGGALAN 15 tahun dari Malaysia.. Malaysia sudah ada bangunan setinggi in sejak 1997.. sekarang sudah 2012.. Saat ini dunia tidak lagi memandang bangunan setinggi ini.. ketinggalan.. KLCC pernah menjadi bangunan TERTINGGI DUNIA, Jakarta tower Never, even they build it after 15 years..
bermaksud, apa yang orang Indonesia alami saat ini, sudah pon kami di Malaysia alami kemajuan tersebut 15 tahun lalu..tq
Saya suka negara indon..saya cuma tak suka perangai rakyatnya yang macam anjing,tak berkeperimanusiaan,babi,taik,sampah masyarakat,sombong,bodoh,bahlul,anjing kurap,babi kurap,pelacur,gay,faggot,lembab otak dan sama maksud dngan nya...
Org Indonesia Suka Cakap Besar Dn Mimpi Di Siang Hari... Org Indonesia Masih Lg Dtg Ke Malaysia Naik Tongkang Utk Mencari Pekerjaan... Org Indonesia Dtg Ke Malaysia Demi Sesuap Nasi Dn Mencari Rezeki Utk Kluarga Di Indonesia :)
PrototypicTwin 8 hours ago
Bodoh Mcm Tahi Lembu... Bila Gempa Bumi 7.7 Richter- 9.7 Richter Melanda Indonesia... Ia Sudah Cukup Utk Musnahkan Menara Yg Di Bina Atas Kebodohan Indonesia Yg Bodoh Yg Terserlah Bodohnya...
PrototypicTwin 8 hours ago 2
ariey4u (egp) EMANG GUE PIKIRIN
MsRokim 8 hours ago
ADAKAH ORANG INDONESIA TAU YANG MALAYSIA SEDANG MEMBINA SATU LAGI BANGUNAN TINGGI, IAITU MENARA WARISAN SETINGGI 138 TIGKAT DI KUALA LUMPUR????
ariey4u 13 hours ago
@ariey4u (egp) EMANG GUE PIKIRIN
MsRokim 8 hours ago
Comment removed
irwanhidayat59 16 hours ago
Comment removed
irwanhidayat59 16 hours ago
@ertyu87 Watch the video first then u'll understand. Actually it's not about showing who's the most developed/rich/modern country. At the end they talk about the MALAYSIAN imitated their culture. And that's so pathetic! The INDONESIAN people who always trying to insult the MALAYSIAN people and trying to say that MALAYSIA in an imitator of their culture. Most of them are already in MALAYSIA from the beginning. But the reality is we have almost the same culture.
neckotynne 16 hours ago
i have a question for this video???does this mean only by having tall/big2mega buildings than a country would be consider as developed/rich/modern???how bout european countries???as compared to them, asia & america owns most of this tallest record..does this mean that they are even worst than countries with bigger/taller buildings???come on...
ertyu87 1 day ago
This has been flagged as spam show
Seperti tun mahathir berkata mereka hanya ada 1 tower tetapi malaysia mempunyai 2 tower
but remain the tallest twin buildings ever built, surpassing the World Trade Center
1 tower KLCC 452.0 m+ 1 tower KLCC 452.0 m =904.0 m
Gotcha,,,
TheKingironfist 2 days ago
dah la.., baik bagi duit buat menara tu kat fakir miskin dalam negara kamu, ade jugak faedahnye, indon ni kadang2 bodoh mcm lembu, ramai lagi rakyat indon yang tak bersekolah, dah la negara indog ni penuh ngan korupsi, pemimpin makan besar, rakyat bawahan besepah tak dapat makan, BANGANG PUNYE INDOGNISIAL!!
SOIKODEN86 2 days ago
@SOIKODEN86 malaysia pon sme gak
bini PM shopping kt sdyney
bini rakyat merana kt sini
flyingspeedster93 1 day ago
HEHEHEHE... YEAAAHHHH...!!! LIHATLAH MALAYSIAKU... INDON@MALINDON SUDAH KEHABISAN IDEA HENDAK MEMALUKAN MALAYSIA. KERANA AKHIRNYA TELAH MEMALUKAN BANGSA MEREKA SENDIRI. GAGAL DALAM SEGALA PERKARA KERANA TAK ADA BUKTI FAKTA YANG KUKUH. SYABAS MALAYSIA KERANA KORANG SUME LAGI BIJAK DENGAN FAKTA DIBANDINGKAN INDON@MALINDON. HEKHEKHEK!!! SUDAHLAH MENDOKONG USA YG SEKUTU YAHUDI ISRAEL,MASIH BERGANTUNG PADA TITLE "G-20 YANG MENDOKONG ISRAEL" LAGI MASIH MAHU MENGHINA MALAYSIA... TAK SEDAR DIRI...!!! :D
neckotynne 2 days ago
ONE MORE THING U CAN FOUND NEW SKYLINE AT ISKANDAR MALAYSIA IDANGA BAY JOHOR BAHARU SOOOOOOOOOOOO BEAUTIFUL WHEN IT FINISH SOON,,,
80802121 2 days ago
KUALALUMPUR GOT 2 MEGA TOWER IN PROGRESS 2012 ,,,IF I NOT MISTAKEN 1 IS NAZZA TOWER 100 STOREY +++ BUILT AT DUTA LAND NEAR MATRADE,,,1 MORE AT BEHIND CHINESE TOWN KL NEAR STADIUM MERDEKA WARISAN TOWER ALSO 100+++ STOREY AND HIGH IS AROUND 600 M +++,,,,,
80802121 2 days ago
This has been flagged as spam show
tengok aja nanti malaysia ada di bawah kaki indonesia karna indonesia adalah negri terkenal di dunia ke 7,kami pun sudah mempunyai nuclear 3
z33noz 2 days ago
zonedrugs apa buktinya Malaysia mencuri Kebudayaan kamu dan tolong beri bukti?PM & Menteri Kebudayaan kamu x kata pun Malaysia mencuri Kebudayaan indonesia.
IqbalKhai 2 days ago
1 je nk cakap.pendek je....KALAU DAH BANGSA INDON TU BODOH BANGANG,BODOH BANGANG JG.BANGSA MELAYU MALAY INDOG TETAP HANJING HAHAHAHAHA
ritayusrina 2 days ago
KL tower terlihat tinggi hanya karena posisinya di atas bukit.....
momon07 2 days ago
itu bukan rios ,,,itu anak kingkong ....
^_____^
selamatmalam90 2 days ago
menara ponnn nak sebok ....menara tinggi tak guna kalau ramai rakyat hidup papa dan merempat
arazak72 3 days ago
@zonedrugs hey...kmu pkir SABAH, SARAWAK, KEDAH & SELANGOR itu miskin ya....ngaca dong liat aja negara sendiri!!! Ckup kaya apa blom???kalo ckup kaya bru bisa blang mcm2 ke negeri org...kalian juga ada kalimantan dket bnget sma sarawak & sabah...kok ngak dbilang mcm2 ya? Dasar org indon ngak tau diri...pkir dlu sblom ngomong...hahaha...
Ashtonyank 3 days ago
@Ashtonyank negara termiskin itu malaysia,obama juga tidak terlalu suka dengan negara pencuri budaya batik MALAYSIA CEMEEEN buruk, orangnya pekerja bom yg gilaaa
z33noz 2 days ago
aku pernah melancong ke jakarta bersama dgn family aku pada tahun 2009... first time aku ke sana, dari segi pembangunan memang jauh berbeza,, jakarta masih ketinggalan jauh ke belakang dari kuala lumpur.. cuma satu je yang aku tabik spring pada jakarta, warga nya yang ramah, walaupn aku org malaysia mereka layan mcm rakyat sendiri.. satu lagi kebersihan pun terbaik.. cuma dari segi kemajuan jakarta masih jauh ketinggalan.
popboyman1 3 days ago
Kenapa perlu bangga dengan menara tinggi-tinggi Menara KLCC , KL TOWER???
“Bermegah-megahan telah melalaikan kamu” [Al Quran At Takaatsur:1]
Belum akan datang Kiamat sehingga manusia berlumba-lumba dengan bangunan-bangunan yang megah. (HR. Bukhari)
kerkenbinlat 4 days ago
@zonedrugs YAAA... KALAU KAMU KATA BEGITU,KAMU JUGA PENDOKONG BANGSA YAHUDI DAN US. MENGAMALKAN IDEOLOGI PLURALISME AGAMA. DAN ISLAM BUKAN AGAMA RASMI NEGARA KAMU. NAMA ISLAM DIBURUKKAN DI SANA. LAGI SUBAHAT SAMA BANGSA PENJAJAH G-20,IAITU USA... INDONESIA JUGA JAJAHAN HINDIA BELANDA JUGA. APA BEZANYA??? TERJAJAH MINDA DAN NEGARA... HAHAHA...!!! ;)
neckotynne 4 days ago
Comment removed
neckotynne 4 days ago
HAHAHAHA...! KAMU JUGA TOLOL. APA UNESCO ITU TAHU SEJARAH SEBENAR? HEHEHE! :) KAMU PUNYA BUKTI? JADI BEGITU, MENGAPA TIDAK DIBAWA SAJA KASUS INI KE MAHKAMAH DUNIA? SAMAN SAJA DEEHHHH... HAHAHAHA...!!!
neckotynne 4 days ago
@neckotynne Israel itu ya malaysia.. kalian maling slogan OneIsrael menjadi 1Malaysia hahahaha gak sadar diri wkwkwk kalian ini masih jadi babunya England.. lihat saja tentara kamu yg jadi "ANJING" penjaga istana mamah Elizabeth... hahahaha! "COMMONWEALTH NATIONS" --> NEGARA TERJAJAH, BELUM MERDEKA ^_____^
zonedrugs 4 days ago
@zonedrugs SEKURANGNYA MALAYSIA AMAN JIKA NAK DIBANDINGKAN DENGAN INDONESIA.. YELAH KAN INDONESIA KAN NEGARA PENGGANAS.KALAU ORANG ASING PERGI INDON MESTI KENA BOMMM.. DASAR NEGARA PENGGANAS... INDONESIA TIDAK PATUT WUJUD DI MUKA BUMI TUHAN NI..... KATA JE INDONESIA CEMBURU DENGAN KEMAJUAN YG MALAYSIA CAPAI... MALAYSIA DAH ADA RAKYAT YANG PERGI ANGKASA LEPAS,, INDONESIA ADA KEEEEEEEE?????????
popboyman1 3 days ago
@zonedrugs AYO DATANG KE MALAYSIA. KAMU DIJEMPUT MELIHAT SENDIRI. JANGAN BIMBANG,KAMI BUKAN BANGSA INDON YANG SUKA MEMBUAT KEKACAUAN DAN PERGADUHAN. CUKUP SELAMAT DIBANDINGKAN INDONESIA. HEHEHE...!
neckotynne 4 days ago
@zonedrugs JIKA KAMU RASA RAMAI ANTARA KAMI YANG MISKIN,DIPERSILAKAN DATANG KE MALAYSIA DAN SAKSIKAN SENDIRI YA! :) PERGI LIHAT SENDIRI DENGAN MATA KAMU KEADAAN DI SABAH,SARAWAK,KEDAH DAN SELANGOR YA!
neckotynne 4 days ago
@neckotynne dasar tolol! UNESCO telah "MENGAKUI" bahwa kebudayaan tersebut memang berasal dari nenek moyang bangsa Indonesia. Dan sekarang hak patennya sudah di lindungi oleh lembaga UNESCO. ngerti ? :)
zonedrugs 4 days ago
@zonedrugs SEBAB ORANG INDON MEMANG SUKA MERAMPAS BUDAYA ORANG LAIN.. CONTOHNYA BUDAYA ZAPIN DAN SILAT YANG ASAL USUL NYA BERASAL DARI MELAKA.. TAPI RAKYAT INDON KATA DUA ADAT NI BERASAL DARI INDON.. DASAR PERAMPAS.....
popboyman1 3 days ago
This has been flagged as spam show
@4712030two U are wrong bro... USA, BRITAIN and ISRAEL are the real terrorist because they had attacked almost the ARABIC countries which are Moslem... Even in Palestine too... And it's a fact that people didn't realized... Moslem are not terrorist, but the INDONESIAN maybe similar to terrorist because there are BOMBING CASES happened in INDONESIA... Hehehehe...!!!
neckotynne 4 days ago
Comment removed
neckotynne 4 days ago
@zonedrugs Sudahlah,cukup saja dimalukan di padang bola ASEAN games. Dengan pergelutan di gelanggang silat yang INDONESIA timbulkan kemaluan itu. Jangan ditambahkan lagi keMALUan mu wahai saudara. Hehehehe...!!! Jangan dibuai emosi dan ego bangsa Indon mu. Bukan kami yang menghina kamu,bangsa kamu yang mulakan menghina kami. Kami tak hairan dengan G-20 kerana anggota G-20 adalah USA,negara yang ekonominya makin jatuh sekarang dan mendokong ISRAEL. Jadi,INDONESIA adalah pendokong ISRAEL! Hehehe!
neckotynne 4 days ago
@zonedrugs Jika UNESCO melindungi BATIK, WAYANG, KERIS, SONGKET, KEBAYA dll,maka ternyata MALAYSIA juga mempunyai hak yang sama seperti INDONESIA kerana tiada apa2 tindakan atas dari UNESCO. Dan untuk pengetahuan kamu,MALAYSIA sedang membinaan MRT sekarang dan akan siap tidak lama lagi. Belum lagi disebut projek lain seperti keretapi laju,ERL,LRT,Monorel dan lain2 yang sudah dibina. INDONESIA punya apa sekarang? Sekadar plan MRT dan plan MENARA saja yang rupanya seperti PIALA SUKAN SEKOLAH itu?
neckotynne 4 days ago
This has been flagged as spam show
@zonedrugs THAILAND dan CAMBODIA "MENGAKU" kebudayaan tersebut berasal dari INDONESIA??? mengapa terdapat "MENGAKU" bro??? mengapa tidak dibuang saja " " itu??? pastinya kerana kamu tidak ada bukti mengatakan negara2 itu mengiktiraf kebudayaan itu milik MALINGINDO bukan??? Kerana itu cuma andaian kamu saja... Hehehehe...!!!
neckotynne 4 days ago
Comment removed
neckotynne 4 days ago
@sulopJR jadi lo org kaya ? kenapa lo gak bantu org2 miskin malay di sarawak dan sabah ? bantu lah ,, di kedah dan selangor banyak jg itu org miskin bantu lah .... wkwkwk
zonedrugs 4 days ago
@IqbalKhai kalian berkata seperti itu karna kalian memang tidak punya kebudayaan asli.. malah ini adalah suatu bukti bahwa kalian memang miskin budaya. tujuan dari ini semua hanyalah kalian ingin mendapatkan pembenaran dan persetujuan dari bangsa Indo. wakaka memang kalian ini tidak punya malu dan maruah! sudah salah tapi mengaku ngaku pintar dan benar hahaha tolol! pantas saja kalian di panggil "MALINGSIA" wkwk yg kalian tau cuma mencuri, mencuri dan mencuri HAHAHAHA
zonedrugs 4 days ago
Juz animation pn nak dbnggakn ke? Lgpn blom tntu lg bole siap...hey mnara kmi ni real da siap...korg pnya blom tau g....da la mnara jakarta 2 x bnyak tingkat...hahaha...x mcm KLCC bnyak tingkat, dgbungkn mst lbih tnggi dr mnra jkarta 2...klu nak lwan pn lwan la mnara burj khalifa....jngan nak tnjuk brlagak sngat kt kteorg kt mlaysia ni...klu ada mnara lbih tnggi dr burj khalifa 2 bole la nak kutuk negeri org...jngan tau ckap je buktikn yg mnara korg 2 hebat...siap pn blom da blagak...lol
Ashtonyank 4 days ago
haha jakarta da la bangunan kecik2...tiba2 ade menara besar hahaha
sulopJR 4 days ago
dah siap ke menara indonesia??aku cari kat tenet xde?lum siap eh?
anakmeow123 4 days ago
@anakmeow123 takde bajet da...hahaha
sulopJR 4 days ago
@sulopJR adeh!!ingat dah siap!!hahhahaha ptt la search kt tenet xdapek2
anakmeow123 4 days ago
SEMUA RAKYAT MALAYSIA DAN INDONESIA,SILA YOUTUBE - malaysia vs indonesia
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs..snang mcm inilh,klau PM & Mnteri Kbudayaan indonesia tdak mngaku Malaysia mncuri Kbudayaan indonesia.Kmu jgn skali2 mngata Malaysia mncuri bdaya kmu.Pikir dhulu siapa yg pling bnyak Maling.
IqbalKhai 4 days ago 2
zonedrugs..kamu sbenarnya Maling,baru2 ini Maling kamu tlah mrompak,mngikat & mngugut akn sembelih WARGA TUA dan berjaya membwa lari RM 80 ribu.Dengan WARGA TUA pun Maling kamu tdak brhati perut.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs SONGKET berasal dari Siam(Thailand) dan menyebarkan ke Malaysia terlebih dahulu dan selepas itu berulah indonesia.
IqbalKhai 4 days ago 2
zonedrugs KEBAYA brasal dri ngra Arab yg dpanggil "Abaya" & dbawa msuk ratusan thun dhulu.Lalu menyebarkan ke Melaka,Jawa,bali,Sumatrera dan Sulawesi.Kebaya di terima masuk oleh penduduk setempat.
IqbalKhai 4 days ago 2
zonedrugs TARI PENDET ini saya lihat seperti Tari di Thailand.Ramai org Thai yg menjadi warga negara Malaysia mengajar Tariannya kepada orang Malaysia dan itu bukannya TARI PENDET.
IqbalKhai 4 days ago 2
sambungan..(telah lama mendiami Malaysia sebelum merdeka) mengakui tidak menyenaraikan CENDOL sebagai makanan Tradisi mereka.Mungkin CENDOL berasal dari Thailand iaitu CHORN DOOI.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs saya tidak tahu CENDOL berasal darimana?Kemungkinan CENDOL bukan berasal dari Malaysia ataupun indonesia kerana,satu ketika dahulu ada keturunan orang jawa yang duduk di Malaysia...
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs saya x tahu RENDANG berasal darimana?Kalau benarlah Malaysia mencuri RENDANG dari indonesia,xkanlah Menteri Kebudayaan indonesia tidak menuduh Malaysia mencuri RENDANG.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs semua negara ada NASI GORENGnya tersendiri.Perbezaanya pada nama NASI GORENG tersebut.Macam NASI GORENG pattaya,ia berasal darimana?xkanlh Malaysia atau indonesia yang buatkan?.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs KETUPAT diperkenalkan oleh para ilmuan ISLAM dari saat ISLAM masuk ke NUSANTARA.Jangan kata KETUPAT berasal dari indonesia.Malaysia dan indonesia yang maling KETUPAT.
IqbalKhai 4 days ago
Never heard about Jakarta tower..
But i do have opinion. When i look at the Malaysian tower, perhaps it can be targetted as 9/11 number two does it. Yeah moslem country always full with terrorist!!
4712030two 4 days ago
zonedrugs buat masa ini Mnteri Kbdayaan Indon & Malay tdk thu WAYANG brasal darimna.Watak2 dlm WAYANG adlh brasaskn nama dewa2 Hindu,agama anutan bgsa Melayu di rantau NUSANTARA trmasuk Malay & Indon.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs indon,Malay dn Brunei adlh ngra yg mmpunyai KERIS.Perbezaannya pda corak dn nama KERIS tersebut.Kamu jgan kta KERIS itu kamu punya.Brunei,Malay dan indon adlh 1 NUSANTARA satu ketika dahulu
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs REOG kamu hampir sama dengan tarian dari India dan kamu mesti tahu kalau tidak kerana British India tidak ada di Malaysia.Saya tidak tahu siapa? MALING siapa? India atau Indonesia.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs ANGKLUNG pada dasarnya memang berasal dari indonesia tetapi Malaysia yang memajukan ANGKLUNG di pesadar dunia.Kalau bukan Malaysia ANGKLUNG akan tenggelam ditelan zaman.
IqbalKhai 4 days ago
zonedrugs indon,Malay,Brunei,Thai dan Pilipin adlh ngra yg mmpunyai BATIK.Beza BATIK antra ngra2 ini adlh pda CORAKnya.indon,Malay,Brunei Thai dn Pilipin adlh 1 NUSANTARA suatu ktka dhulu.
IqbalKhai 4 days ago
kalau rakyat byk makan sisa makanan,,,negara ekonomi terbesar ape nya,,,,tak ada guna gah jd negara G20 rakyat merempat tak di bela,,,,,,
TheMz1981 4 days ago
indon memang tak ade otak,kau ingat bangunan baangunan hanya dinilai dengan ketinggian?tidak,banyak aspek yg perlu dinilai, eco-friendly,architecture,symbol,meaning,kau ingat kau dapat tewaskan malaysia dengan hanya ketinggian sedangkan bandar indon banyak tercemar?
HyLLyy1 4 days ago
INDONESIA ADALAH NEGARA G-20 DAN EKONOMI TERBESAR NO.15 DI DUNIA. ^^
zonedrugs 5 days ago
@10WalkerNight apa bukti malingsia modern ? sudah punya MRT belum ?? wkwk org kami yg datang cari kerja ke sana hanyalah org2 kampung, org2 pedalaman. itu pun karna atas permintaan najibabi yg menyembah pak SBY utk bisa dapat tenaga kerja asal Indonesia.. gue mau nanyak nih, org malay itu pemalas yah ? kenapa tidak org2 miskin malay itu saja yg bekerja dan tidak harus bergantung dgn pekerja asing ? annoying... kapan kalian bisa mandiri, dan berdiri dgn kaki sendiri ?? hahaha maling goblok! ^^
zonedrugs 5 days ago
@zonedrugs haha buktinya..rakyat indon kerja babu di Malaysia
ekekeke...jika rakyat Malaysia miskin..kenapa ya indon dtg malaysia?
kamu punya nenek kerja bibik di rumah gue gan...ekekekeke :)
sulopJR 4 days ago
@neckotynne bedanya THAILAND, CAMBODIA dan MALAYSIA adalah... THAILAN dan CAMBODIA "MENGAKU" kebudayaan tersebut berasal dari INDONESIA. sedangkan MALAYSIA tidak! kalian mencoba coba utk membuat cerita karangan sendiri tanpa melihat fakta sejarah, dan mengklaim budaya tersebut lalu mencurinya tanpa ada rasa malu! HAHAHAHA dasar miskin! asal lo tau kebudayaan seperti BATIK, WAYANG, KERIS, SONGKET, KEBAYA DLL itu sudah di akui dan di lindungi oleh badan organisasi internasional "UNESCO" HAHA :)
zonedrugs 5 days ago
ha dah pasal menare pulak????hah bantailah kome..seronok israel.hari2 minum wine jer..inilah dinamakan dugaan akhir zaman.....
MultiMasliza 5 days ago
What your Indonesia nation has ? "
" Oh I know, Indonesia nation and people just have only one underwear to put on !!! "
" Hahahahahahahahahaha……………… !!!!!!!!! Indonesia country like to talk bad things about our beloved Malaysia country, but in the same time the Indonesia nation and people do not realize that they are actually still and forever will be poor disgusting nation that like to come to our Malaysia country and like to beg to us for food and for work like a street dog !!! "
10WalkerNight 5 days ago 2
" Don't make joke !!! "
" Although, your people are many, but all of them are poor disgusting us !!! The people of Indonesia like to come to our Malaysia country and like to beg to us like a dog asking for food and work !!! That why I would like to say that, the amount of your poor disgusting Indonesia people number can not harm us all as Malaysian people !!!
Malaysia is intelligence and modern nation also has many beautiful high building than your Indonesia country !!!
10WalkerNight 5 days ago
@zonedrugs HAHAHAHAHA...!!! APA BUKTINYA MALAYSIA DARI INDONESIA??? APA BUKTINYA MALAYSIA ADA KERANA INDONESIA YANG BODOH??? KAMI TAK PERNAH MERASA KAMI DARI INDONESIA... MALAYSIA KAMI TIADA KAITAN KELUARGA PUN DENGAN ORANG INDONESIA... JADI,DI MANA BUKTINYA??? HAHAHAHA...!!! KENYATAAN PALING BODOH DAN TAK LOGIK DARI ORANG INDON PERNAH AKU BACA... MAAF, MALINGINDON!!! HAHAHAHA...!!! KAMU MUNGKIN ANAK2 LAGI RASANYA YANG BARU BELAJAR SEJARAH... 17 TAHUN UMURNYA... HAHAHAHAHA...!!!
neckotynne 5 days ago
This has been flagged as spam show
@zonedrugs HAHAHAHAHA...!!! WOI INDON... kamu ni sekolah di mana? atau kamu ni bodoh sangat sampai semua milik MALAYSIA dikatakan dari MALINGINDON??? TOLOL sungguh kamu ni sampai tidak sedar bahawa BATIK, ANGKLUNG, REOG, KERIS, WAYANG, SONGKET, KEBAYA, TARI PENDET, CENDOL, DODOL, RENDANG, KETUPAT, NASI GORENG bukan milik INDONESIA semata-mata... Itu semuanya terdapat juga di THAILAND, KEMBOJA, dan MYAMMAR juga... BODOH SUNGGUH INDON NI...!!! tak belajar tinggi mungkin... HAHAHAHAHA...!!!
neckotynne 5 days ago
This has been flagged as spam show
@zonedrugs BATIK,ANGKLUNG,KERIS,NASI GORENG,KETUPAT dan WAYANG KULIT itu semua terdapat juga di THAILAND dan CAMBODIA... jadi mengapa kamu mengatakan kebudayaan ini dari MALINGINDON sahaja??? di mana buktinya kesemua itu berasal dari INDONESIA??? kesemua itu adalah dari budaya NUSANTARA yang hampir sama... BODOH SOMBONG tak sedar diri lagi... HAHAHAHAHA...!!! KAMI TAK MEMERLUKAN INDONESIA UNTUK MENJADI NEGARA MALAYSIA... BANGSA MELAYU BUKAN BANGSA INDON YANG SALING IRI HATI DENGAN ORANG LAIN...
neckotynne 5 days ago
dan kerana kebodohan, kesombongan dan keTOLOLan bangsa INDON, TIMOR LESTE keluar dari INDONESIA... semua kerana kebodohan bangsa INDON memerintah INDONESIA... kerana kebodohan dan ketamakan bangsa INDON juga telah memusnahkan KERAJAAN BERSULTAN di Sumatera... dan akhirnya bangsa KAMU juga mundur kerana TOLOL dalam mengawal pemimpin korupsi dan TOLOL dalam kewangan... aku amat bersyukur menjadi bangsa MELAYU yang maju di MALAYSIA dibandingkan dengan BANGSA BODOH INDON seperti kamu... HAHAHA...!!!
neckotynne 5 days ago
Comment removed
neckotynne 5 days ago
Comment removed
neckotynne 5 days ago
This has been flagged as spam show
" SAYA AMAT BENCI NEGARA INDONESIA DAN BANGSA INDONESIA BUAT SELAMA - LAMANYA "
10WalkerNight 5 days ago
This has been flagged as spam show
" DEATH TO INDONESIA !!!
I WILL DECLARE WAR ON INDONESIA AND I WILL CHASE ALL THE INDONESIA PEOPLE OUT FROM THIS NATION FOREVER !!! "
10WalkerNight 5 days ago
" SAYA SAYANG MALAYSIA "
" I LOVE MALAYSIA "
" MALAYSIA IS THE MODERN COUNTRY "
" ALLAH LOVE MALAYSIA "
" I THANKFULLY TO ALLAH BECAUSE I AM MALAYSIAN PEOPLE "
" MALAYSIA COUNTRY IS FULL OF LOVE, THE PEOPLE TAKE CARE EACH OTHER "
" MALAYSIA, IS THE MODERN ISLAMIC COUNTRY IN THE WORLD "
" I WILL PROTECT MY BELOVED MALAYSIA COUNTRY FROM THE INDONESIA'S EVIL "
" WE LOVE OUR MALAYSIA COUNTRY.THAT WHY WE WORK VERY HARD WITHOUT REST TO MAKE OUR NATION AS THE MOST FULLY DEVELOPMENT AND MODERN NATION "
10WalkerNight 5 days ago
indon sial konek kecik
AUSLASH 5 days ago
pabila orang berlumba-lumba untuk mendirikan bangunan tinggi itu bermakna kiamat itu semakin hampir. tidak kiralah siapa yang membinanya indonesia kah tau malaysiakah atau amerika sekalipun.
malah apakah motif pembikinan filem ini? menunjuk-nunjuk? bangga? atau sekadar promosi menara jakarta? jikalau baik niatnya maka baiklah yang akan berlaku jika buruk niatnya maka buruklah yang akan berlaku.wallahualam.
nazrinnazir 5 days ago
indon x perlu bangga dgn menara jakarta mereka. kerana menara jakarta bukannya gedung. jd ia xkan masuk top 10 tallest skyscraper. boooo
Viarviarga 5 days ago
*cough* bullshit *cough*
BlackDragonz1000 5 days ago
Bayangkan jika tidak ada INDONESIA ? apakah ada yg namanya MALAYSIA ? apakah MALAYSIA tahu yg namanya BATIK, ANGKLUNG, REOG, KERIS, WAYANG, SONGKET, KEBAYA, TARI PENDET, CENDOL, DODOL, RENDANG, KETUPAT, NASI GORENG, POCONG dll jika seandainya INDONESIA tidak ada ???? terima gak terima,, kalian memang "PERANAKAN" bangsa Indonesia. Dalam artian MALAYSIA tidak akan pernah wujud jika tidak ada INDONESIA :)
zonedrugs 6 days ago
@jokoandra wakakaka dasar maling! ngaku2 org Indo, haha gak tau malu.. org malay di jakarta selalu kena sweeping, di pukul dan di ambil uangnya wkwkwk
zonedrugs 6 days ago
0:10 .. Buruk !
rocker1991able 6 days ago
@rocker1991able seriously it is..
BlackDragonz1000 5 days ago
jokoandra Beruntung kalau semua rakyat indonesia macam awak.Awak berfikiran jauh dan berfikiran terbuka...Salam damai...PEACE..
IqbalKhai 6 days ago
This has been flagged as spam show
@jokoandra TAPI MENGAPA ORANG DI SANA GEMAR MENIMBULKAN KETEGANGAN ANTARA KITA...? SEPATUTNYA RAKYAT INDONESIA PANDANG KE HADAPAN MEMBINA NEGARA KAMU DAN TIDAK HARUS MUDAH EMOSI MELAYANI PROPAGANDA MEDIA KAMU YANG MENIMBULKAN KETEGANGAN ANTARA INDONESIA-MALAYSIA... KERANA SIKAP KAMI MALAYSIA TIDAK INGIN CAMPUR PERBALAHAN INI DAN TERUS PANDANG KE HADAPAN MEMBUATKAN KAMI MAMPU KE HADAPAN...
neckotynne 6 days ago
Comment removed
neckotynne 6 days ago
@jokoandra TERIMA KASIH SAUDARA KERANA INGINKAN PERDAMAIAN... SEHARUSNYA ORANG INDONESIA MENGIKUT TELADAN DARIPADA SAUDARA... TIDAK HANYA MENCARI KESALAHAN MALAYSIA DAN MENIMBULKAN KETEGANGAN ANTARA INDONESIA-MALAYSIA... KERANA KAMI SAMA SEKALI TIDAK PERNAH MENCARI PERBALAHAN TERHADAP INDONESIA...
neckotynne 6 days ago
jujur saya di jakarta merasa pemerintah indonesia harus lebih mengutamakan soal kebajikan rakyat seperti malaysia.bkn nya bazir uang buat menara2 seperti ini..makin hari byk sekali pengemis yg hidup di jalanan...pembangunan negeri kita tdk sempurna.makin hari makin macet...sy udh lbh 20kali di malaysia dan merasa kagum sama malaysia..malaysia beruntung punya pemimpin seperti mahathir mohamad.kita disini harus belajar dr mereka....salute dr jakarta buat malaysia...salam damai...
jokoandra 6 days ago
This has been flagged as spam show
INDONESIA MENIRU BINA MENARA SEPERTI MALAYSIA = MALINGINDON!!!
DAH TERLEWAT DERRRRRRRR...!!! KAMI LEBIH 10 TAHUN LEBIH AWAL...!!! HEKHEKHEKHEK...!!! KELAKAR BEBENOR INDON2 YANG TAK BERSYUKUR NI...!!!
neckotynne 1 week ago
Comment removed
neckotynne 1 week ago
This has been flagged as spam show
HEHEHEHEHEHE...!!! ALO GENG MALAYSIA... TAK PAYAH LAYAN INDON2 NI... MEREKA KATA MALAYSIA MALING... SEKARANG INDONESIA PUN MALING... SEBOK NAK BUAT MENARA TINGGI SEPERTI MALAYSIA... MALINGINDON...!!! HAHAHAHA...!!! RUPA MENARA NYA PUN DAH KETINGGALAN ZAMAN, TAPI MASIH LAGI BERLAGAK MACAM MENARA TU CANTEK BEBENOR (BAK KATA ORG PEGHOK)...
neckotynne 1 week ago
This has been flagged as spam show
HAHAHAHA...!!! WAHAI INDON2 SEKALIAN... WALAUPUN MENARA HODOH KAMU SIAP PUN, TETAPI MENARA PETRONAS MASIH LAGI MEMEGANG TITLE MENARA BERKEMBAR TERTINGGI DI DUNIA... MENARA KAMU MASIH TIDAK MEMEGANG REKOD TERTINGGI LAGI KERANA MASIH BANYAK MENARA LAGI TINGGI DI DUNIA... KAMI MALAYSIA SUDAH MENDAHULUI KAMU KERANA SUDAH MEMEGANG REKOD MENARA TERTINGGI DUNIA... DIULANGI, MENARA TERTINGGI DUNIA...!!!
neckotynne 1 week ago
HAHAHAHAHA...!!! MENARA KAMU SIAP DIBINA TAK MAMPU MEMEGANG REKOD TERTINGGI DUNIA ITU KERANA MENARA KAMU KETINGGALAN ZAMAN...!!! DAN MENARA PETRONAS MASIH MEMEGANG REKOD MENARA BERKEMBAR TERTINGGI DUNIA...!!! HAHAHAHAHA...!!! MALINGINDON YANG LEWAT SEGALANYA...!!! TAK SEDAR DIRI MENGHINA MALAYSIA TAPI PENDUDUKNYA MEREMPAT DI MALAYSIA... DASAR TIDAK PERNAH BERSYUKUR... KERANA ITULAH INDONESIA SELALU LEWAT DALAM PEMBANGUNAN... BOLA SEPAK PUN SUDAH KALAH, INIKAN PULA BULU TANGKIS... HAHAHAHA...!!!
neckotynne 1 week ago
Comment removed
neckotynne 1 week ago
Comment removed
neckotynne 1 week ago
batak betol la....baru nak ada menara katakan,ketinggalan zaman....fikiran kolot,tau nak bermusuhan....macam mana la negara indon tak jadi gempa bumi n gunung berapi kalau kelakuan orang indon macam ini.....sadar la diri jgn buat dosa saja...
666Khairul 1 week ago
apelah korang ni.pasal menara pun nak ribut,setinggi langit pun menara 2,bukan korang yang duduk dalam 2.paling2 pun cuma dapat tengok je.kalau wat masjid setinggi klcc,gempak lah gak.
MsAzam8888 1 week ago
zonedrugs pada pendapat saya rakyat Malaysia x akan mendera pebantu rumah kalau pbantu rumah tu x buat kerja atau tidak mendengar arahan.Pasal pebunuhan rakyat indonesia tu memang jarang sekali kalau ada pun itu cerita Polis Malysia dan penjenayah indonesia.Sekarang hampir masuk angka Juta rakyat indonesia di blacklist.
IqbalKhai 1 week ago
zonedrugs kmi curi budaya apa?knpa Menteri Kebudayaan indonesia x ckap apa2 pun?.Abg spupu sy Maritim Malaysia,dia kta nelayan indonesia slalu msuk perairan Malaysia dn apbla nelayan indonesia sdah mengetahui Maritim Malaysia hendak menangkapnya,nelayan indonesia cepat2 tukar arah masuk ke perairan indonesia balik dn ini mmbuat pihak Maritim Malaysia marah dan terpaksa melanggar perairan indonesia atau bot nelayan untuk menangkap penceroboh tersebut.
IqbalKhai 1 week ago
fuyoohhh ramainya DISLIKE, pathetic lah jakarta
DANIAdanisha 1 week ago
takkan semua busuk Malaysia je. jasa dan bantuan kami x pernah hargai ke?
ASAASELANGOR 1 week ago
This has been flagged as spam show
zonedrugs fikirlah secara realistik juga,kita hidup didalam bangsa nusantara dan memanglh tidak lari dari satu sama lain pada budaya.Sebab perbezaan kita adalah terletak pada negara sahaja.Sebagai contoh kita ambil negara2 arab atau di bangsa eropah barat,budaya dan cara mereka hampir serupa sahaja tetapi bezanya adalah pada negara sahaja.Isu curi mencuri(maling) budaya tidak jadi isu,kalau saya ada negara luar tiru budaya kami di Malaysia,bangga saya sebab ada yang ingin praktikkan budaya kami
ASAASELANGOR 1 week ago
Comment removed
ASAASELANGOR 1 week ago
Kenapa org Indo benci Malaysian ? kalian mau tau kenapa..? 1) karna kalian suka maling kebudayaan Indonesia. 2) maling pulau Indonesia. 3) menyiksa dan membunuh tenaga kerja kami di sana. 4) membuat masalah dan mencari keributan di perbatasan laut Indo-Malay yg membuat kemarahan bangsa Indonesia..... ini lah sebagian penyebab kenapa rakyat Indo tidak suka Malaysia. So, jgn membuat kemarahan bangsa Indonesia semakin membesar, jika kalian tidak ingin kami GANYANG !!! HAHAHA
zonedrugs 1 week ago
Comment removed
wonderland539 1 week ago
@zonedrugs kalau begitu jangan bekerja di malaysia.. warga indonesia datang ke malaysia sambil menyelam minum air.. bukan sahaja bekerja, malah melakukan jenayah terutamanya kes pecah rumah...dah bagi kerja nak buat jahat pula..x mahu bersyukur langsung..berapa ramai warga indonesia yg didera kalau ingin dibandingkan dgn warga indonesia yg hidupnya senang disini??bahkan lebih senang drpd di negara kamu..kamu pikir kami takut sama GANYANG!!! DAN HAHAHA kamu itu..
wonderland539 1 week ago
@zonedrugs -cakap takbur tuhan marah melainkan kamu orang kafir laknatulah
80802121 1 week ago
both country are busy to show which one is the superior. The money they use to build all those glamorous tower are much more worthy if they use to help all the poor citizens and enhanced education for the benefit of both nation. Do u think that the poor gives a shit bout skyscraper?
lionwrath78 1 week ago
2 MEGA TOWER PROJECT IN KUALA LUMPUR IS NAZA TOWER IS 100 +++ STOREY AND ANOTHER 1 IS HERITAGE TOWER IS JUST CONER AT STADIUM MERDEKA BEHIND CHINESE TOWN KL BUT DONT NO WHEN IS FINISH MAYBE AROUND 2016 ,HIGH IS AROUND 600 M+++............???? AND U CAN SEE BEAUTIFUL SKYLINE AT ISKANDAR MALAYSIA METROPOLISE CITY WOWWWW,,,
80802121 1 week ago 4
Malaysia tak lama akan membina Menara Warisan Merdeka.menjadikan Menara ke 2 tertinggi selepas Burj Al-Khalifa
sayyid14 1 week ago 6
@sayyid14 dunia nak kiamat dah... semua sibuk nak buat menara tinggi2
wonderland539 1 week ago
Uploaded by NTDIndonesian on Jan 30, 2009
Setelah terkatung-katung lebih dari 10 tahun, proyek Menara Jakarta yang akan menjadi menara tertinggi di dunia, kembali diseriuskan. - impian yg x tercapai
ortega7117 1 week ago
tggu siap dlu ya pak..bru dihebohin...lo malu enggak? hehehehe
ortega7117 1 week ago
Hahaha....berapa kali terbengkalai daa menara ni...modalnya enggak cukup dong!
ortega7117 1 week ago
la indonesial baru nak buat menara ke . KESIAN . negara miskin la katakan .
96along 1 week ago
balasan vs balasan! 2 yg korang nak tuhan buat kat negara yang ko sumpah 2... lau korang nak tau! tuhan dah knekan korang skarang. phm k? sebabnya skrang hati korang dah x dilindungi dri hsutan syaitan yang mngajak korang brtelagah dalam ni...! maka sya mngajak diri ini tuk sntiasa beristigfar dan ingat bhawa smua adalah ketentuan Allah.
adam910208 1 week ago
malaysia punya petronas twin tower masih lagi menara BERKEMBAR paling tinggi di dunia dan org malaysia tak pun nak hebah hebahkan sangat berita tu.kami humble je.kami harap rakyat indonesia tidak sesuka hati mencaci org.tengok cermin dulu.apa kelemahan itu yg kena perbaiki.yang layaknya mencaci bukan siapa2 sebab tuhan menjadikan kita semua kejadian yang sama
sundun89 1 week ago
This has been flagged as spam show
Seperti tun mahathir berkata mereka hanya ada 1 tower tetapi malaysia mempunyai 2 tower
but remain the tallest twin buildings ever built, surpassing the World Trade Center
1 tower KLCC 452.0 m+ 1 tower KLCC 452.0 m =904.0 m
Gotcha,,,
TheKingironfist 1 week ago
Comment removed
TheKingironfist 1 week ago
hodohnya design tower korunk semua!!! ketinggalan lah!!! hahahahaha..shame on u!!!
MrAhmadAzim 1 week ago
kasihannnnnnn kenapa kalia tekanan jgn berangan angan.
baik kalia kasi makan rakyat kamu dri kelaparan dan gelanngdangan.. dri trs angan2
aja.. tpi hati hati klu gunung berapi meletop... kalian semua sama menara yg gak wujud.. habis kne sapu
750sakura 1 week ago
TheTheak1992 kasihan ya kamu tidak tahu bandingkan negara dengan dajjal.Nanti kamu akan tahu apa itu negara dan apa itu dajjal,tunggulah sudah tidak lama lagi.
IqbalKhai 1 week ago
MsRokim saya setuju..bukan itu sahaja mungkin ALLAH S.W.T nak mengurangkan dosa2 hamba2-Nya atau mahu kembalikan hamba2-Nya kepangkal jalan...PEACE
IqbalKhai 1 week ago
malaysial is dajjal
TheTheak1992 1 week ago
@NashRulez94channel indonesia sring ditimpa bencana atau (kiamat syugro),mungkin itu adalah ujian tuhan,,dan mungkin ada hikmah dibalik itu smua,,agar bangsa indonsia kuat dalam mnghadapi cobaan dan bermental baja.karena nantinya juga semua akan mengalami (kiamat kubro)..
MsRokim 1 week ago
TheTheak1992 Malaysia adalah sebuah NEGARA bukannya kaum dan apabila datangnya KIAMAT tiada satu pun negara terselamat termasuk Indonesia.
IqbalKhai 1 week ago
indon negara dilaknat tuhan...lihat aja bencana alam di sana...tapi kaum indon mmg jahiliyah masih x insaf fitnah org malaysia...kita tunggu aja balasan tuhan seterusnya
dave12xx 1 week ago
@dave12xx malaysial = kaum dajjal
sama seperti israel yg tidak di beri cobaan bala bencana karna bencana malaysial dan israel akan datang di akhir zaman
TheTheak1992 1 week ago
@TheTheak1992 kau orang indon x kenang budi! Cari rezeki kat negara orang hormat lah sikit!! Negara yang banyak gempa bumi, tsunami, gunung berapi dll kat Malaysia atau indonesia?? Sebabtu Allah beri bencana kpd korang semua sebab tak tau bersyukur, maksiat berleluasa bali, filem2 lucah, video seks ariel dan sebagainya!! Kau jangan cuba jadi tuhan menghukum ikut suka mak bapak kau je!!!
NashRulez94channel 1 week ago
Comment removed
TheTheak1992 1 week ago
This has been flagged as spam show
@NashRulez94channel anjing kontolmu @dave12xx <---- ini yang duluan ngutuk negara saya, hello gak kebalik malah org malaysianjing yg sering bilang bncana indonesia berkat doa org malaysia, dasar malon babi apa lu org malaysial udah suci semua, apakah bncana itu dtang dari malaysia bukan dari Allah?? kamu yg sharusnya jgn coba jadi tuhan, apa lagi tuh kasus si anwar ibrahim pemimpin negara lu yg ketauan tukang sodomi penikmat sex sesama jenis pondan maho, sadar diri negaramu itu udah suci belum?
TheTheak1992 1 week ago 5
@TheTheak1992...kita tunggu aja balasan tuhan buat kaum indon
dave12xx 1 week ago
@dave12xx ok kita tunggu balasan tuhan buat kaum jahilayah malaysial
TheTheak1992 1 week ago
bina bagunan mahal2 buat apa?rakyat kelaparan...baik bina rumah kebajikan bertingkat2.ble muat satu nation XD
laptop1usang 1 week ago
zonedrugs jangan terlalu bangga,kita semua di akhir zaman bila2 masa sahaja ALLAH S.W.T mempercepatkan masa untuk meranapkan alam semestaNya(kiamat).Ingat kita hanya menunggu IMAM AKHIR ZAMAN muncul sahaja,apabila ia muncul bermakna bermulalah kembali zaman kegemilangan RASULULLAH dan dari situ gedung,menara,dan lain2 tiada makna lagi hanya cuma memikirkan PAHALA dan JIHAD di jalan ALLAH S.W.T sahaja.
IqbalKhai 1 week ago
MsRokim Malaysia dhpun mebuktikn bola sepak Malaysia bukan setakat juara KAMPUNG tpi juara Asia Tenggara dn Malaysia bukan maling atau pengemis,Malaysia adalh sebuah NEGARA yg dberi ALLAH S.W.T untuk smentara shaja yg tidak brgerak,tidak bersuara,tidak makan dn tidak minum apatah lagi MENJILAT.
IqbalKhai 1 week ago
@HRTHisHARITH masih mending indonesia tidak mengemis..dari pada MALINGSHIT ngemis sama inggris...dasar negeri PENJILAT
MsRokim 1 week ago
@MrAliffAxis JIAAAHAHAHAHHAHAHA..baru menang juara sepakbola level asia tenggara aja udah bangga banget..DASAR KAMPUNGAN
MsRokim 1 week ago
MENARA JAKARTA, GEDUNG ADHI KARYA 100 LANTAI, DAN SIGNATURE TOWER 111 LANTAI SEMUANYA SIAP DI TAHUN 2016 MENDATANG. Indonesia punya ikon baru nanti, berbanggalah kita HAHA ^^
zonedrugs 1 week ago
@MrAliffAxis ngomong apa lo ? bahasa lo kampungan banget, persis bahasa purbakala hahahaha "KEBULURAN" ??? bahasa malingsia emang menjijikan, logat nya kayak org idiot! hhaha negara babu british, tukang maling wkwkwk
zonedrugs 1 week ago
otak tak matang.... mnjatuhkan mruah diri sndri la kmu ni..... dripada bnding ngara tau apa je... baik korang banding diri sndiri, layak k kmu d panggil manusia jika ingin perbalahan. itu sikap saitan iblis...!!!
adam910208 1 week ago
@MrAlifAxis juara thomas tuh paling banya Indonesia...GOBLOK LU
MsRokim 1 week ago
@MsRokim loserrrrrrrrrrr hahaha kalian cuma juara menaiki sampan ke malaysia aja,tidak punya wang mau bikin passport,kemudian ditangkap sama police hahahaha
HRTHisHARITH 1 week ago
@MsRokim Malaysia tu menang bola sepak lebih byk dari Indon...Kaki Bangku lu...Goblok pon boleh jugak
MrAliffAxis 1 week ago
saya ada soalan? apa mksud video ni? knapa nak bnding2? kalau terhebat pon sesebuah negara itu, knapa nak bnding dgan ngara lain? pa motif dia? i hope, individu yang buat video ni tlong bgi respon. kalau niat nak buat WAR antra ngara2.... baik x pyah la... bak kata pepatah "kerana mulut, badan binasa".. saya yakin semua manusia normal hanya inginkan kehidupan yang aman dan harmoni..
adam910208 2 weeks ago
indonesia=uneducated,bangsa kuli,datang ke malaysia menaiki sampan,negara mundur ,negara yang mempunyai penduduk sebanyak 237,641,326 tetapi masih tidak maju,berbangga lah kalian dengan menara yang belum wujud ini hahahaha p/s:this video shows that indonesian is so fucking stupid
HRTHisHARITH 2 weeks ago
This has been flagged as spam show
@HRTHisHARITH jika penduduk malaysia berkisar 29 juta orang
60% melayu + 40% chinese & india --> tentu melayu ramai
tapi jika pada kekuatan ekonomi :
80% chinese & India + 20% melayu malay bangang --> apa guna melayu malay bangang tu yang ramai ? tak mampu maju dari kaum chinese & india ke?
malaysia only 2 bangsa jadi 1
melayu malay mati ja, tak buat negara maju lah :D
anza2602 1 week ago
@Hsk722 :
eh ehh hsk lah >:D
VirusKillerX 2 weeks ago
Remove This Video Before You Site Attack By Malaya's Hackers
Hsk722 2 weeks ago
jelas, Indonesia KETINGGALAN 15 tahun dari Malaysia.. Malaysia sudah ada bangunan setinggi in sejak 1997.. sekarang sudah 2012.. Saat ini dunia tidak lagi memandang bangunan setinggi ini.. ketinggalan.. KLCC pernah menjadi bangunan TERTINGGI DUNIA, Jakarta tower Never, even they build it after 15 years..
bermaksud, apa yang orang Indonesia alami saat ini, sudah pon kami di Malaysia alami kemajuan tersebut 15 tahun lalu..tq
NazzCyber 2 weeks ago 2
@NazzCyber jelaslah.. tak ingat ke siapa yang buat malaysia maju ??? only chinese dan india
melayu malay sakai miskin tak buat negara malaysia majulah
melayu salai hanya buat rusuh, sekolah tak pandai, sibuk cari gaduh dengan chinese
mati ja melayu malay sakai miskin dari malaysia :D
anza2602 2 weeks ago
@anza2602 jelas indon ketinggalan...dtg mencari duit di malaysia..mati ja indon sakai miskin dari indonesia :D
MrAliffAxis 2 weeks ago
@MrAliffAxis kasih data lah, dari university ja UGM rangking diatas university sains malaysia lah..
dari mana MELAYU SAKAI BISA MAJU... APA melayu SAKAI PUNYA -wang untuk bayar orang ke??
melayu sakai ja ngemis kepada chinese dan india.. kah kah kah kah
melayu sakai nak mimpi lebih maju ke? :D
anza2602 1 week ago
buat kalau x gune teknologi mcm buat reban ayam..
MrAremay30 2 weeks ago
haah taw xpe..blm ciap pon bngunan bodoh tu da nak heboh satu dunia.. muda mudahan bangunan tu x dpt siap ataw runtuh..aminnnnnn
arpezable 2 weeks ago
yang kena kita tahu,malaysia dah ada bangunan tu,indon?
ram5lang 2 weeks ago
mnare indon tu xde seni lngsng..rekaan yg kolot, x mnarik, padan dgn sikap rakyatnya yg panas baran, angkuh, sombong, dan ug plg pnting, BODOH..
arpezable 2 weeks ago
@KrekoFroggy yang ngomong lebih hina
MsRokim 2 weeks ago
This has been flagged as spam show
Saya suka negara indon..saya cuma tak suka perangai rakyatnya yang macam anjing,tak berkeperimanusiaan,babi,taik,sampah masyarakat,sombong,bodoh,bahlul,anjing kurap,babi kurap,pelacur,gay,faggot,lembab otak dan sama maksud dngan nya...
KrekoFroggy 2 weeks ago
Saya suka negara indon..saya cuma tak suka perangai rakyatnya yang macam anjing,tak berkeperimanusiaan,babi,taik,sampah masyarakat,sombong,bodoh,bahlul,anjing kurap,babi kurap,pelacur,gay,faggot,lembab otak dan sama maksud dngan nya...
KrekoFroggy 2 weeks ago